Sat pescăresc invadat de forțele naturii

Jul 25, 2018

pescăresc

Lângă coasta estică a Chinei, de-a lungul fluviului Yangtze, un sat pescăresc părăsit este invadat, încetul cu încetul, de forțele naturii.

Situat pe insula Gouqi, satul Houtou Wan aparține unui conglomerat de 394 de insule, numite Insulele Shengsi, din Arhipeleagul Zhoushan.

Acesta este unul dintre multele sate din China care au devenit sate-fantomă. Principalele cauze sunt urbanizarea,  epuizarea resurselor și altor schimbări sociale, scrie incredibilia.

pescăresc

Cu aproximativ jumătate de secol în urmă, satul Houtou Wan era o așezare înfloritoare. Apoi, a fost părăsit treptat, fiindcă micuțul golf de aici nu a fost de ajuns pentru nevoile vaselor de pescuit, al căror număr era în creștere.

Când pădurea devine oraș

Cu câteva decenii în urmă, natura a început să ia înapoi pământul sătenilor.

pescăresc

Satul a devenit un loc care te bântuie cu frumusețea sa și în care nu se află nimeni, în afară de câțiva turiști curioși și un număr mic de localnici în vârstă, care refuză să plece.

Marin Gașpar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse commodo accumsan leo a ultricies. In commodo scelerisque tempus. Donec porttitor commodo molestie. Praesent imperdiet enim a magna vestibulum, at commodo ex auctor.

Articole similare selectate pentru tine