Sat pescăresc invadat de forțele naturii

Jul 25, 2018

Sat-03-800.jpg

Lângă coasta estică a Chinei, de-a lungul fluviului Yangtze, un sat pescăresc părăsit este invadat, încetul cu încetul, de forțele naturii.


Situat pe insula Gouqi, satul Houtou Wan aparține unui conglomerat de 394 de insule, numite Insulele Shengsi, din Arhipeleagul Zhoushan.

Acesta este unul dintre multele sate din China care au devenit sate-fantomă. Principalele cauze sunt urbanizarea,  epuizarea resurselor și altor schimbări sociale, scrie incredibilia.

Sat-02.jpg

Cu aproximativ jumătate de secol în urmă, satul Houtou Wan era o așezare înfloritoare. Apoi, a fost părăsit treptat, fiindcă micuțul golf de aici nu a fost de ajuns pentru nevoile vaselor de pescuit, al căror număr era în creștere.

Cu câteva decenii în urmă, natura a început să ia înapoi pământul sătenilor.

Sat-08.jpg

Satul a devenit un loc care te bântuie cu frumusețea sa și în care nu se află nimeni, în afară de câțiva turiști curioși și un număr mic de localnici în vârstă, care refuză să plece.

 

Articole similare selectate pentru tine

Istoria medicinei (VI) – medicina chineză

China reprezintă o mare parte din omenire şi o civilizaţie care a fost şi rămâne în continuare un mister pentru restul lumii. Înţelepciunea chineză s­a preocupat dintotdeauna de Om, de sănătatea lui, cât şi de relaţia acestuia cu mediul înconjurător.

China fără cash

De la lansarea umilă a bitcoin în 2009 (când valora în jur de 0,0007 $) moneda digitală și chiar ideea de criptomonedă a crescut spectaculos. Valoarea totală de piață a criptomonedelor la data de 1 Aprilie anul acesta a fost de peste 25 mld. $. Un singur bitcoin valorează acum peste 2500 $. Acum, multe economii naționale ca cea a Chinei, după cum arată planurile, iau în considerare dezvoltarea unei variante proprii.

China a efectuat cu succes prima aselenizare pe faţa nevăzută a Lunii

Sonda spaţială chinezească Chang’e-4 a ajuns pe partea întunecată a Lunii, iar China a devenit astfel prima ţară din lume care a reuşit o asemenea performanţă.