Festivalul de Tobă, tradiția gustoaselor produse din carne

Jan 17, 2019

Tobă

Comunitatea Locală Sân-Mihai și Municipiul Alibunar, la 1 februarie a.c., organizează tradiționalul Festival de Tobă („Švarglijada“), care va reuni un număr mare de participanți și fani ai produselor preferate, maeștri eminenți în pregătirea mezelurilor și mulți invitați din țară și din România.

Reuniunea producătorilor va fi urmată de către juriu care va evalua cele mai bune produse, așa că cei mai de succes vor primii trofee și premii. Evenimentul va avea loc în sala Căminului de Cultură începând de la ora 10.00.

Jocuri vechi la Sân-Mihai, schip-scap și popicele

Aceasta este și posibilitatea ca vizitatorii Festivalului de Tobă să se aprovizioneze cu tot felul de produse din carne de la producătorii cunoscuți precum Pap, Burjan,Turi Lajoš, Promes și alții la prețuri mai reduse decât în magazine. Ca și în anii precedenți, vor fi ștamduri unde vizitatorii pot găsi brânză calitativă, paste, produse de cofetărie, ardei roșu, unelte pentru măcelărit etc.

Tobă

Vi și sănătoși să fim și la Sân-Mihai să ne întâlnim!

Fotografii din postarea lui Ferenc Koso.

 

Articole similare selectate pentru tine

Tânărul care construiește machete

Cu toţii avem pasiuni şi activităţi care ne relaxează şi ne fac să ne simțim împliniţi. Darian Lotrean, un tânăr din Sân-Mihai, foarte talentat și harnic, construieşte obiecte de uz casnic și machete.

Portul de altădată din Sân-Mihai

În acest articol vom reda cele mai importante componente ale îm­brăcămintei fo­losite de sâmienți care datează de la începutul secolului XX până în perioada în care se folosește îm­bră­că­min­tea produsă industrial. Cu atât mai mult cu cât cos­tumația folosită la ma­jo­ritatea coregrafiilor se ba­zea­ză tocmai pe portul de altădată.

Cărți și obiecte vechi bisericești în BOR din Sân-Mihai

Versetul …”Cine a disprețuit vremea acestor începuturi mici?” (Zaharia, 4,10). – face aluzie la templul din Vechiul Testament, ridicat pe timpul lui Zorobabel și a marelui preot Iosua din cartea proorocului Zaharia (520 î. H.) în care se află descrise: temelia templului, „Piatra cu șapte ochi”, cele șapte candele și alte obiecte bisericești ce se pot compara cu unele din cărțile și obiectele bisericești din biserica noastră, care ne leagă cu istoria bisericii noastre de la începuturile ei.