Acţiune caritabilă a Fundaţiei „Protopop Traian Oprea”

Jan 18, 2019

Oprea

Pe lângă faptul că organizează evenimente culturale care contribuie la păstrarea identităţii noastre pe aceste meleaguri, Fundaţia „Protopop Traian Oprea” se implică şi în derularea unor acţiuni caritabile.

În preajma sfintelor sărbători de iarnă, o delegaţie a fundaţiei compusă din: Daniel Răduţ (preşedinte), Sorin Ianeş (vicepreşedinte), Marina Jurca, Simona Baba şi Filip Baba, au vizitat Căminul pentru Copii şi Tineret „Vera Radivojević” din Biserica Albă. Ei au oferit pacheţele şi au readus zâmbetul pe buzele copiilor şi tinerilor care trăiesc în acest cămin. Delegaţia a fost aşteptată de Marija Maslać Živanović, directoarea căminului. Ea şi-a exprimat bucuria pentru faptul că un grup de oameni mărinimoşi le-au făcut o surpriză beneficiarilor căminului şi că susţin activităţile cu copiii şi tinerii nevoiaşi, scrie Mariana Stratulat în ”Libertatea”. Respect.

Oprea

Să ne aducem aminte, în anul 2009, delegaţia Comunităţii Românilor din Serbia în frunte cu Marin Gaşpăr, vicepreşedinte, Daniel Magdu şi Moise Ţăran, preşedintele şi secretarul filialei C.R.S. din Covăciţa (Daniel Magdu este azi președintele Comunităţii Românilor din Serbia)  împreună cu Milutin Marinković, conducătorul Serviciului pentru Protecţia Copiilor şi a Tineretului din Vârşeţ, au vizitat Căminul pentru Copii şi Tineret “Vera Radivojević” din Biserica Albă donând un aparat TV plasma.

Întemeierea Uniunii Culturale a Românilor în 1945

De evidențiat că Comunitatea Românilor din Serbia pe lângă activitatea sa de bază, promovarea şi păstrarea identităţii naţionale române pe aceste meleaguri, se ocupă şi cu acţiuni umanitare.

 

Articole similare selectate pentru tine

Rolul bisericii în viața românilor bănățeni

Românii bănățeni au aparținut mult timp, alături de sârbi, de Mitropolia de Sremski Karlovci (Voivodina). Încă în anul 1848 apare însă inițiativa desprinderii românilor ortodocși de jurisdicția acestei Mitropolii, profilându-se ideea ca ei să aibă un vicariat episcopal autonom cu sediul la Vârșeț.