Ziua Culturii Naționale și Ziua poetului nepereche celebrate la Coștei

Jan 20, 2019

poetului

În incinta Şcolii "Coriolan Doban" din Coştei, vineri, 18 ianuare a.c.  s-a desfăşurat un emoţionant  eveniment consacrat Zilei Culturii Naţionale şi marcărea a 169 de ani de la naşterea poetului național Mihai Eminescu, la care au luat parte elevii ciclului V-VIII.

 

Manifestarea a fost organizată de profesoara de limba română, Natalia Stan, cu sprijinul şi susţinerea directorului instituţiei, Mircea Boldovină.

Evenimentul de suflet a fost binecuvântat de preotul Aurel Străin, iar cuvinte de salut au fost adresate de Mircea Boldovină, directorul Şcolii din Coştei, Dinu Gheorghe, consulul general al României la Vârşeţ și Natalia Stan, coordonatoarea evenimentului, care au reiterat importanţa şi semnificaţia omagierii Zilei Culturii Naţionale pentru filonul românesc şi eforturile depuse pe altarul păstrării identităţii şi spiritualităţii româneşti. Pe lângă mulți săteni, evenimentul a fost onorat și de prezenţa domnului Viorel Bălăgean, primarul localităţii Coştei și Mariana Stratulat, ziaristă la C.P.E."Libertatea" din Panciova.

În 1952 școala din Coștei devine școală completă cu opt clase

Programul literar-artistic a cuprins colaj de poezie eminesciană, eseuri - evocarea vieţii şi operei poetului, romanţe şi cântece pe versuri de Eminescu. Totodată, a fost organizată şi o expoziţie de lucrări plastice realizate de către copii.

poetului

Şcoala "Coriolan Doban" din Coştei a omagiat personalitatea marelui poet Mihai Eminescu, iar opera eminesciană a fost armonios pusă în valoare prin muzică, poezie şi pictură.

Foto: ris.org.rs

 

Articole similare selectate pentru tine

Conferința Internațională ,,Exemple de bune practici din activitatea didactică" online

Natalia Stan, prof. la Ş.G. ,,Coriolan Doban", Coştei a reprezentat cadrele didactice româneşti din Serbia la Conferinţă.