MRP - prima sesiune de finanțare va dura 15 zile

Feb 14, 2019

sesiune

În perioada următoare, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni va anunța data începerii primei sesiuni de finanțare pe anul 2019.


Spre deosebire de anii precedenți, în 2019 vor exista doar două sesiuni de finanțare pentru depunerea proiectelor. Prima dintre acestea va dura 15 zile, anunță Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.

Ghidul beneficiarului și metodologia de acordare a finanțărilor nerambursabile pentru anul 2019 s-au aflat în consultare publică timp de 10 zile, începând din 8 ianuarie a.c. Documentele vor fi publicate, în forma finală, până la sfârșitul lunii în curs.

Au fost făcute modificări tehnice în ceea ce privește setul de documente necesare atât încheierii acordului de finanțare cât și procesului de decontare a cheltuielilor în sensul simplificării și facilitării accesului la finanțarea nerambursabilă.

O altă noutate este reprezentată de înlocuirea programului CENTENAR din 2018 cu programul destinat deținerii Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, linie de finanțare disponibilă pentru prima sesiune de proiecte.

 

Articole similare selectate pentru tine

Ziua românilor de pretutindeni

Ziua Românilor de Pretutindeni este sărbătorită, începând din 2015, în ultima duminică a lunii mai (în acest an – 29 mai). Instituită prin Legea nr. 299 din 13 noiembrie 2007, privind sprijinul acordat românilor de pretutindeni, Ziua Românilor de Pretutindeni este marcată de comunitățile românești de pretutindeni prin manifestări special organizate.

Ziua Limbii Române

Ziua Limbii Române se sărbătorește în România la data de 31 august, la aceeași dată cu Limba Noastră, o sărbătoare similară celebrată în Republica Modova din 1990.

Ziua Limbii Române

Ziua Limbii Române se sărbătorește în România la data de 31 august, la aceeași dată cu Limba Noastră, o sărbătoare similară celebrată în Republica Modova din 1990.