Marşul celor o mie de măşti

Nov 13, 2015

anonymous-million-mask-march.jpg

Trei poliţişti britanici au fost răniţi şi peste 50 de persoane au fost reţinute în Londra, în urma "Marşului celor o mie de măşti" organizat de grupul anti-capitalist Anonymous, care protestează împotriva măsurilor de austeritate şi a corupţiei din Marea Britanie.

Cu ocazia marşul celor o mie de măşti - Million Mask March -, un eveniment anual organizat grupul anti-capitalist Anonymous, mulţimea s-a adunat  în Piaţa Parlamentului din centrul Londrei, mulţi dintre manifestanţi purtând măştile specifice grupării. Trei poliţişti au fost răniţi în confruntările cu protestatarii şi au avut loc cel puţin 50 de reţineri, majoritatea pentru "încălcarea ordinii publice", scrie adevarul.ro.

Anterior, poliţia metropolitană din Londra anunţase că trei bărbaţi, cu vârste de 38, 50 şi 55 de ani, au fost arestaţi în Trafalgar Square, unde a început protestul, aceştia fiind suspectaţi că deţin arme ofensive, găsind ulterior în posesia acestora cuţite, canistre de gaz şi grenade fumigene. Alte două persoane au fost arestate pentru atacarea unui poliţist. Cei trei poliţişti, care asigurau ordinea publică în timpul protestului şi care au fost răniţi, au fost spitalizaţi, dar nu prezintă răni care să le pună în pericol vieţile. Unii dintre protestatari au fost răniţi în confruntările cu forţele de ordine şi au primit primul ajutor la faţa locului. În timpul marşului agreat să se desfăşoare pe o anumită rută, grupuri de manifestanţi s-au îndreptat şi înspre Palatul Buckingham, aflat în afara rutei stabilite, pentru a protesta. O maşină a poliţiei a fost incendiată, însă poliţia londoneză a specificat că în vehicul nu se afla nimeni, neînregistrigându-se victime. "A fost un incident izolat cu un număr mic de persoane implicate, departe de nucleul protestului", a precizat poliţia metropolitană londoneză.

 

Articole similare selectate pentru tine