Ce sunt aromele naturale şi artificale?

Nov 19, 2015

Arome-artificiale1.jpg

Nu  neapărat  „aromele naturale” din terciul cu afine înseamnă afine pur și simplu zdrobite. Diferențierea este într-adevăr în originea moleculelor - dacă sunt prelucrate sintetic într-un laborator sau purificate într-un laborator, dar dintr-o sursă naturală.

Industria alimentară este împânzită de produse care conțin zeci de componente pe care nu le înțelegem. De multe ori, denumirea lor ne induce falsa percepție că sunt mai puțin dăunătoare, scrie libertatea.rs. Lucru făcut în laborator. Aromele naturale sunt al patrulea ingredient cel mai des indicate pe etichetele produselor. Pe primele trei locuri sunt sarea, apa și zahărul, scrie e-sănătate.md. „Aromele naturale și artificiale au un rol interesant în produsele alimentare. Ele oferă, în esență, gust și de multe ori sunt adăugate pentru a face mâncarea mai atrăgătoare, sau a înlocui ceva care s-a pierdut prin prelucrare, depozitare sau, în unele cazuri, chiar de la pasteurizare, spun cercetătorii. Puteți detecta aromele naturale sau artificiale în sucul de portocale - producătorii vor adăuga aromă falsă, pentru a asigura uniformitate. Acest lucru se face pentru a vă asigura că aveți exact același gust al produsului în întreaga țară și în orice moment al anului, explică specialiştii. Care este diferența dintre aroma naturală și cea artificială?  Cea mai mare diferență este că aromele naturale provin din surse naturale. Ingredientul inițial se găsește în natură, apoi este purificat și extras și adăugat înapoi în produsele alimentare. Nu  neapărat  „aromele naturale” din terciul cu afine înseamnă afine pur și simplu zdrobite. Mai degrabă, ele probabil constau dintr-o substanță chimică inițial găsită în afine, consolidată într-un laborator și apoi adăugată în mâncare. Aromele artificiale, pe de altă parte, sunt în totalitate conținute prin metode chimice. Diferențierea este într-adevăr în originea moleculelor - dacă sunt prelucrate sintetic într-un laborator sau purificate într-un laborator, dar dintr-o sursă naturală, spun specialiştii. Ei  susţin că aromele adăugate, fie ele  naturale sau artificiale, ar putea conține de la 50 până la 100 de ingrediente, iar acestea nu sunt atât de inofensive, așa cum sperăm noi să fie. În cele din urmă, diferența dintre arome naturale și artificiale de multe ori se reduce la distincții minuscule. Aromele naturale dăunează sănătății?  Cantitatea de conservanți și solvenți existentă în aromele naturale este prea mică pentru a fi asociată cu orice efecte asupra sănătății. Totuși, creează confuzie și pot duce consumatorii în eroare. Specialiştii punctează că un consumator nu are de unde să ştie ce este în aceste produse, iar consumul alimentelor în exces ar putea afecta pierderea în greutate. Numeroase studii au legat, de asemenea, îndulcitori artificiali cu creșterea în greutate și obiceiurile alimentare nesănătoase.

 

Articole similare selectate pentru tine

A fost creată prima frunză artificială

S-a inventat prima frunză biologică sintetică ce absoarbe apa şi dioxidul de carbon pentru a produce oxigen ca o plantă naturală. Această frunză ar putea permite călătorii de lungă durată, în spaţiu.