În Germania peste 1.000 de islamiști gata de atac

Dec 14, 2015

muslims-germany-610x300.jpg

Un număr de aproximativ 1.100 de islamiști bănuiți că ar intenționa să recurgă la acțiuni violente se află în prezent în Germania, dintre care 430 sunt considerați extrem de periculoși și pregătiți să comită în orice moment un delict grav, a avertizat șeful serviciului german de informații interne, citat de agenția EFE.

Potrivit lui Hans-Georg Maassen, directorul Biroului Federal pentru Protecția Constituției (contraspionajul german), numărul total al islamiștilor radicali din Germania a crescut rapid în ultimele luni, ajungând în prezent la circa 8.350, față de 7.900 câți erau în luna septembrie, scrie cunoastelumea.ro. Prin urmare, într-un interviu acordat postului regional de televiziune MDR, Hans-Georg Maassen a lansat public un apel către cei peste un milion de migranți — majoritatea musulmani — sosiți anul acesta în Germania să colaboreze cu autoritățile pentru identificarea celor care susțin idei islamiste radicale. ‘Nu este vorba despre delațiune. Trebuie doar să știm cine ar putea reprezenta un pericol pentru securitatea țării noastre’, a explicat responsabilul german, citat de Agerpres.

 

Articole similare selectate pentru tine

Acţiune tactică la frontieră cu Serbia

28 de migranţi, 27 de origine siriană şi un irakian, au fost depistați în noaptea de 25 spre 26 august, în timp ce intenţionau să intre ilegal în România, pe jos, din Serbia.