În Oregon, SUA, bărbați înarmați au ocupat o clădire guvernamentală

Jan 05, 2016

oregon.jpg

Proteste în statul american Oregon, SUA. Mai mulți bărbați înarmați au ocupat duminică dimineață o clădire guvernamentală în semn de susținere pentru doi fermieri, tată și fiu. Cei doi fermieri, Dwight și Steven Hammond, în vârstă de 73, respectiv 46 de ani, au ajuns după gratii fiind acuzați că au aprins focuri pe terenuri federale pentru a combate „speciile invazive” și a-și proteja pământurile de incendii.


Porivit The Washington Post, printre cei care au ocupat clădirea federală s-au aflat și doi dintre fiii unui fermier din Nevada - Cliven Bundy -  care în 2014 a devenit un simbol al atitudinii antiguvernamentale, în urma unui conflict cu autoritățile regionale.   „Suntem aici pentru că oamenii au fost tratați abuziv destul", a afirmat Ammon Bundy, unul dintre fiii lui Clive Bundy. El a făcut apel la membrii „diferitelor miliții" să participe la protest.

Dwight și Steven Hammond au fost condamnați pentru incendiere, în 2012, dar un tribunal a decis că sentințele date inițial de instanță au fost prea scurte.

Cazul a stârnit nemulțumirea activiștilor de dreapta, care resping intervenția guvernului în această problemă. Mai mult, aceștia spun că acțiunea aleșilor este una coruptă, acuzând că astfel vor să îi pedepsească pe fermierii care nu vor să le vândă terenurile.

Ammon Bundy, fiul de 40 de ani al unui fermier din Nevada, Cliven Bundy, cunoscut pentru acțiunile sale antiguvernamentale a declarat că protestatarii doresc ca guvernul federal să „restabilească drepturile constituționale ale cetățenilor”.

Totodată, acesta spune că acțiunea activiștilor este destinată să-i ajute pe localnici „să-și recupereze pământurile și resursele”, afirmând că refugiul pentru faună s-a extins în detrimentul fermierilor și al minerilor.

Incidentul este parte a unui conflict vechi de decenii între fermieri și guvernul federal pe tema utilizării terenurilor publice. Criticii guvernului federal spun că acesta a  depășit, de multe ori, autoritatea sa asupra utilizării terenurilor.

Sursa: activenews.ro

 

Articole similare selectate pentru tine