Nothing to see here. This component is added to the post page in order to register the visit
Cel mai mare centru de relaxare din Europa la București
Jan 06, 2016
Therme București este numele celui mai nou centru de relaxare și divertisment cu apă termală din Europa, construit la 15-20 km Nord de București (lângă localitatea Corbeanca) și 30 km de Ploiești, pe DN1. Complexul, cu o arhitectură futuristă, este conceput aproape integral din sticlă (cu un acoperiș retractabil din sticlă) și este împărțit în 3 zone, fiecare cu o destinație clară.
- The Palm, în care se găsesc 500 de palmieri, formând astfel cea mai mare grădina de acest fel din Europa, cu o temperatură ridicată chiar și în mijlocul iernii, cu apă termală ce ajunge la 33 grade. Printre palmieri sunt 3 piscine cu aromaterapie (cu litiu, calciu și magneziu) sau cu sare de la Marea Moartă ce conține minerale esențiale (magneziu, potasiu, calciu, brom şi iod).
Tot în această zonă numărul plantelor și al diferitelor specii de arbori ajunge la 800.000, un număr impresionant, o adevarată gradină botanică din care menționăm un exemplar din Copacul Vieții, o raritate botanică.
- Zona Elysium dedicată saunelor tematice, printre care și sauna umedă “Rainforest” cu o formă atipică, cu pereți din sticlă și temperatură de 42-48 de grade.
- Zona Galaxy unde de află o piscină cu valuri și tobogane este zona dedicată distracției. Aceasta este cea mai mare piscină cu valuri din România, cu 6 secvențe de valuri, peste 16 tobogane, dintre care 7 sunt special amenajate pentru copii, cu o lungime totală de 1,5 km și înălțimi de până la 12 metri.
Complexul, construit de firma austriacă A-Heat și dezvoltat de firma germană Wund, se întinde pe o suprafață totală de 250.000 m pătrați. Pe aceste terenuri se va construi și un cartier de case. Tot aici există și proiectul de construcție a unei viitoare săli de concerte și a unui hotel de 5 stele.
Aleile și pavajul complexului termal sunt realizate cu piatră de 4 – 5 cm grosime, iar pereții sunt acoperiți cu o marmură specială care asigură trecerea luminii.
„În subsoluri se află o instalație uriașă de pompare a apei termale de la 3 kilometri adâncime. Apa extrasă este folosită în proporție de 10%, iar restul de 90% la acest moment este surplus. Cu ajutorul apei se alimentează piscinele, dar se și încălzește local. În subsol se află o veritabilă uzină de pompare și filtrare a apei.” Deschiderea oficială a complexului va avea loc la data de 14 ianuarie 2016.
Reportaj de Mădălina Corina Diaconu
surse: romania-insider.com, observatorulph.ro, xplorio.ro