După 15 ani au drenat un canal parizian și iată ce au găsit

Jan 09, 2016

1797472109568fdd6e77064625134745_v4 big.png

Pentru prima dată, după 15 ani, canalul Saint-Martin din Paris a fost drenat, el fiind situat într-una dintre cele mai bune cartiere urbane. Ceea ce au găsit la fund i-a surprins pe toți.


Adâncimile de râuri, mări și canale ascund mereu lucruri interesante, dar, de asemenea, și multe lucruri care nu ar trebui să se găsească acolo. După 15 ani, la Paris s-a secat canalul Saint-Martin, canal situat într-una dintre cele mai de renume cartiere urbane.

Ceea ce au găsit pe fundul canalului desigur nu era laudabil. Similar a fost și la ultima uscare în 2001, când au găsit în jur de 40 de tone de gunoi. Au găsit biciclete, motociclete, scaune cu rotile, toalete și chiar o mașină. Și de data aceasta s-au găsit aruncate biciclete, scaune, aparate casnice, motociclete, însă și un pistol care a fost dus imediat pentru analiză la poliție.

Drenarea a 90.000 de metri cubi de apă și curățirea canalului din Paris costă 9,5 milioane de euro. Întreaga lucrare trebuie terminată în trei luni.

Autoritățile orașului au apelat la cetățeni, după renovarea canalului Saint-Martin, să se comporte față de canal cu mai mare respect.

Sursa: b92.net

https://www.youtube.com/watch?v=SmyqaAY3ntA

 

Articole similare selectate pentru tine

La Montesson-Paris, în 1906, aparatul Vuia I a zburat pentru prima dată

Traian Vuia, primul om care a zburat cu un aparat mai greu decât aerul, echipat cu sisteme proprii de decolare, propulsie și aterizare.

Bega va deveni navigabilă între Timişoara şi Serbia

Canalul Bega va deveni navigabil! Proiectul pentru refacerea nodului Hidrotehnic de la Sânmihaiu Român, precum şi deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei cu Serbia, a primit aviz de eligibilitate din partea Biroului de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia.