Proteste de amploare împotriva "islamizării Europei"

Jan 27, 2016

pegida.jpg

Partidul german anti Islam, PEGIDA, și-a unit forțele cu mai multe formațiuni anti-imigrație din Europa pentru organizarea unor manifestații de amploare, luna viitoare. Și anunță proteste în 14 state europene, pentru a atrage atenția față de "islamizarea Europei".


Protestele împotriva islamizării Europei vor avea loc pe 6 februarie în 14 țări europene, inclusiv în Republica Cehă, Estonia, Finlanda, Germania, Polonia, Slovacia și Suedia, informează RT, scrie activenews.ro.

Reprezentantul PEGIDA, Tatjana Festerling, a făcut anunțul în cadrul unei întâlniri cu grupări asemănătoare din Roztoky, lângă Praga.

"Lupta împotriva islamizării Europei este obiectivul nostru comun", a declarat Festerling. "Situația din Estonia nu este atât de critică precum în Germania, însă cooperăm cu prietenii noștri finlandezi, ne dăm seama că protecția Europei este o sarcină comună", a menționat la rândul său Maria Kaljuste, reprezentantă a Partidul Poporului Conservator din Estonia (EKRE), citată în același document.

Întâlnirea de la Roztoky a fost organizată de gruparea cehă "Blocul împotriva islamului". Grupul s-a înființat în octombrie 2014, pe Facebook, atrăgând inițial doar câteva sute de adepți. A continuat să se dezvolte, ajungând până la 25.000 de membri. remarcându-se prin campaniile de blocare a intrării musulmanilor în Cehia.

 

Articole similare selectate pentru tine