Nothing to see here. This component is added to the post page in order to register the visit
S-au adoptat rapoartele şi planurile financiare ale Consiliului, “Libertăţii” şi I.C.R.V.
Mar 04, 2016
La sediul Institutului de Cultură al Românilor din Voivodina din Zrenianin, joi, 25 februarie curent, a avut loc şedinţa Consiliului Naţional al Minorităţii Naţionale Române din Serbia. Pe ordinea de zi au figurat 8 puncte privind propunerea şi adoptarea rapoartelor şi planurilor financiare ale Consiliului Naţional Român, planului de achiziţie publică al C.N.M.R.S., raporturile de activitatea şi cele financiar ale C.P.E. “Libertatea” şi Institutului de Cultură al Românilor din Voivodina, al căror fondator este C.N.M.N.R.S., precum şi adoptarea hotărârilor Consiliului Executiv şi dezbaterea altor chestiuni la punctul „Diverse”.
În debutul sesiunii, Daniel Petrovici a prezentat succint raportul şi părerea Revizorului, care a constatat sursele financiare de care a dispus şi de Consiliul Naţional au fost gestionate pozitiv, astfel că prin votul tuturor membrilor prezenţi s-a luat decizia ca acest raport să fie trimis Ministerului Finanţelor. Raportul financiar a fost prezentat de către Marcel Drăgan, secretarul Consiliului Naţional, care a subliniat că în raport a fost inclus fiecare dinar gestionat şi de către C.N.M.R.S., aceste fonduri au fost cheltuite în concordanţă cu prescripţiile legale şi vor fi expuse pe site-ul Consiliului Naţional. Nicu Ciobanu, directorul C.P.E. “Libertatea”, şi Doru Ursu, directorul Institutului de Cultură al Românilor din Voivodina, au expus în continuare rapoartele financiare şi cele de activitate ale instituţiilor al căror fondator este Consiliul Naţional.
Referitor la funcţionarea “Libertăţii”, Nicu Ciobanu a menţionat că gestionarea a fost pozitivă, publicaţiile au apărut la timp, fapt confirmat şi de controlul bugetar, care a constatat că activitatea Casei a fost pozitivă şi cea financiară la fel. Există unele dificultăţi când este vorba de “resursele umane”, respectiv imposibilitatea de a angaja, dar sperăm că în anul 2016, odată cu luna aprilie, să începem ca în locurile vacante ale oamenilor care s-au pensionat să primim ziarişti în raport de muncă. Deocamdată funcţionăm cu 18 oameni, deci, 9 au plecat în pensie, respectiv unul care a decedat, iar volumul publicaţiilor a rămas acelaşi.
În continuarea sesiunii, Doru Ursu a prezentat ativităţile I.C.R.V. pentru anul 2016, evidenţiind că, în ciuda numărului redus de muncitori, această instituţie va avea în 2016 o continuitate în activităţile propuse şi realizarea unor noi proiecte importante pentr etnia română. La următorul punct au fost confirmate deciziile Consiliului Executiv de la ultima sesiune, iar la Diverse au fost adoptate propunerile de acordare a recompesei lunare în valoare de 20.000 dinari lui Marinel Petrică, expert licenţiat în achiziţii publice, şi preşedintelui Consiliului Executiv al C.N.M.N.R.S., Ion Cizmaş, 35.000 dinari, prima propunere fiind adoptată cu 18 voturi, iar cea de a doua cu 15 voturi pozitive, iar trei membri ai Consiliului Naţional s-au abţinut de la vot.
Articole similare selectate pentru tine
Un Consiliu în beneficiul a milioane de români care trăiesc în afara țării
Primul Congres al Românilor de Pretutindeni, care s-a desfășurat la Palatul Parlamentului în zilele de 24 și 25 iunie, a ales în cadrul lucrărilor de sâmbătă Consiliul românilor de pretutindeni. Acesta este format din 35 de membri și este forul de reprezentare a românilor din diasporă în fața autorităților statului român.
Orchestra C.N.M.N.R.S. la Sibiu
În perioada 3 - 8 august, la Sibiu s-a desfășurat Festivalul Internațional de Folclor ”Cântecele Munților”, cel mai mare și vechi festival tradiţional al Sibiului, în care este celebrat portul şi muzica populară din șase ţări - Germania, Republica Chile, Serbia, România, Cipru și Mexic.