Croația a închis frontiera cu Serbia după afluxul masiv de refugiați

Mar 10, 2016

1-croatia-2-get-600x300.jpg

Croația a închis joi „până la noi ordine” șapte din cele opt puncte de trecere a frontierei cu Serbia după pătrunderea masivă a migranților din Orientul Mijlociu aflați pe teritoriul țării vecine, a informat Ministerul de Interne de la Zagreb.


„Traficul este interzis la punctele de trecere a frontierei Tovarnik, Ilok, Ilok 2, Principovac, Principovac 2, Batina și Erdut”, a declarat ministerul într-un comunicat. Peste 11.000 de migranți au trecut în ultimele două zile granița croată venind din Serbia, a precizat documentul amintit.

Atât în Tovarnik cât și în Zagreb imigranții au provocat tulburări, s-a ajuns la conflicte cu forțele de ordine, pentru că nu li s-au pus la dispoziție mijloace de transport pentru a-și continua drumul spre Germania.

bataie-croatia-610x300.jpg

Liderii croați au anunțat că țara lor este la capacitate plină și au pus armata în stare de alertă. Ministrul croat de Interne, Ranko Ostojić, a declarat că țara sa este „absolut plină” și le-a transmis imigranților un mesaj: „Nu mai veniți aici. Stați în centrele de refugiați din Serbia și Macedonia și Grecia. Acesta nu este drumul către Europa. Autobuzele nu vă pot duce acolo. Este o minciună”.

Sursa: aktual24.ro

https://www.youtube.com/watch?v=uCuxx4hKv5M

 

Articole similare selectate pentru tine

Președintele Croației, primit la Palatul Cotroceni

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a susținut la începutul lunii octombrie a.c., la Palatul Cotroceni, o declarație de presă comună cu Președintele Republicii Croația, doamna Kolinda Grabar-Kitarović, în care a discutat și despre minoritatea românească din Croația.