A fost aprobată propunerea membrilor Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării

Mar 11, 2016

camera.JPG

În şedinţa Birourilor permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, reunite, din data de 7 martie 2016, a fost aprobată propunerea membrilor Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării din Camera Deputaţilor şi ai Comisiei pentru românii de pretutindeni din Senat de organizare a Congresului Românilor de Pretutindeni în perioada 24-25 iunie.


De asemenea, în cadrul aceleiaşi şedinţe a fost aprobat amendamentul care modifică alin.3 al art.1 din Metodologia privind organizarea alegerii delegaţilor la Congresul românilor de pretutindeni, astfel încât evenimentul să se poată organiza „cu cel puţin 5 luni înainte de data de desfăşurare a alegerilor parlamentare", în loc de 6 luni, aşa cum se preciza iniţial.

Amendamentul menţionat a fost propus de deputatul Mircea Lubanovici – preşedintele Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării şi susţinut de membrii comisiei, pentru a se evita conflictul cu dispoziţiile Metodologiei, având în vedere alegerile parlamentare care vor avea loc la sfârşitul acestui an. Conform procedurilor organizatorice preliminare, Birourile permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe urmează să constituie Secretariatul tehnic al Congresului, iar Ministerul Afacerilor Externe, prin D.P.R.R.P. şi misiunile diplomatice ale României, vor aduce la cunoştinţa comunităţilor româneşti procedura de înscriere a delegaţilor la Congres, prin publicarea pe site-urile proprii şi prin orice alte mijloace de comunicare disponibile.

Sursa: rgnpress.ro

 

Articole similare selectate pentru tine