Spune-mi te rog, cât costă timpul?

Mar 25, 2016

maree.jpg

Oamenii săraci renunţă la timpul lor în favoarea câtorva monede, în timp ce oamenii bogaţi ştiu că timpul este mai valoros decât orice altceva. De aceea, oferă bani pentru a cumpăra timpul celor care (în aparenţă) nu au de ales şi îl vând prin muncă.


Tinerii au timp, dar nu au bani. Şi îşi oferă cu bucurie timpul în schimbul „arginţilor”. Sunt extrem de fericiţi chiar atunci când găsesc un loc de muncă ce le promite cariera mult visată. Şi se înhamă la muncă. Nu patru ore, nu opt, ci zece ore pe zi. Se gândesc cu extaz că va veni momentul în care vor atinge vârful carierei. Vor deveni oameni importanţi, plini de bani, cu vise împlinite şi cât mai puţine dezamăgiri…!

Dacă ai gândit şi tu aşa, ai realizat că anii trec, îmbătrâneşti şi te trezeşti din visare. Cu mult mai puţin timp şi nici aşa mulţi bani, cum sperai cu râvnă. Puţinii bani de care vei dispune cu adevărat, vor lua un destin ciudat… Vor fi cheltuiţi pentru sănătate şi linişte sufletească. Ambele pierdute în goana carierei promisă de către cei bogaţi care ştiu să aprecieze fiecare secundă de viaţă.

Te întrebi unde a zburat timpul? El nu a zburat, l-ai vândut şi ai obţinut un preţ contra lui. Un preţ ce nu era scris pe nicio etichetă. Când vei ajunge bătrân îţi va părea că nu a fost un preţ corect. Te vei gândi că ai fost păcălit, probabil! Acum, însă, că eşti tânăr îţi oferi timpul chiar şi pe un preţ de nimic.

Te-ai întrebat vreodată de ce costă mai mult o călătorie cu avionul decât una cu maşina? Pentru că oferă timp. Ajungi în cateva ore in zone în care ai putea ajunge în cateva zile cu maşina sau câteva luni dacă mergi pe jos.

Cu cât eşti plătit mai bine, cu atât trebuie să oferi mai mult din timpul tău pentru dorinţele altuia. Astfel, îţi rămâne tot mai puţin timp să iubeşti, să râzi, să-ţi urmezi propriile vise şi într-un final, chiar să respiri…!

Cum ajungi bogat? Aici este o intreagă teorie! Probabil, depinde foarte mult unde te naşti pentru a alege dacă oferi timp pentru bani sau oferi bani pentru timpul altora!

Adrian Cutinov

 

 

Articole similare selectate pentru tine

Misteriosul personaj din fotografie, un călător temporal?

Cu siguranță, mulți cunosc fotografia în care apare o persoană care a fost numită călătorul temporal, dat fiind modul în care era îmbrăcat. Poza a fost realizată în anul 1941, Columbia Britanică, cea mai veche provincie a Canadei.