ANUNȚ CĂMINELOR CULTURALE – SOCIETĂŢILOR CULTURAL-ARTISTICE

May 12, 2016

Marele Festival de Folclor al Românilor din Voivodina – Serbia, Uzdin, 2015 Foto libertatea.rs.jpg

În şedinţa Consiliului Executiv al Marelui Festival de Folclor al Românilor din Voivodina Serbia, ţinută la Uzdin pe data de 31.01.2016 s-a hotărât a se deschide: C O N C U R S pentru soliştii vocali şi instrumentişti care vor să participe la Marele Festival de Folclor al Românilor din Voivodina – Serbia, care anul acesta se va organiza la Ecica


În baza Articolelor 5, 6, 7, 8 al Regulamentului privind Programul Festivalului, drept de a participa în Concurs au toţi soliştii vocali şi instrumentişti, cu vârsta între 16 şi 65 de ani.

 

Articolul 6 Selecţia concurenţilor se va desfăşura într-o singură etapă de către Comisia artistică. Pentru acei concurenţi, care din motive obiective, nu se pot prezenta la preselecţie, se va organiza a doua etapă, cu două săptămâni mai târziu, pentru ca apoi să se prezinte numele interpreţilor admişi în programul Marelui Festival de Folclor al Românilor din Voivodina-Serbia.

  Articolul 7 Fiecare concurent trebuie să pregătească 5 piese tradiţionale, dintre care la Festival va interpreta un cântec doinit (obligatoriu) şi un cântec de joc din zonele folclorice ale românilor din Voivodina. Comisia artistică are dreptul să decidă asupra repertoriului concurentului, să aleagă alte piese muzicale, să stabilească tonalitatea şi să acorde indicaţii de specialitate în concordanţă cu afinitatea şi posibilităţile vocale ale interpretului. Orice abateri ale interpreţilor de la stabilirea repertoriului fiecărui solist vocal sau instrumentist de către Comisia artistică duce la descalificarea automată a concurentului. Pentru a fi admis în concurs fiecare concurent trebuie să se prezinte personal la preselecţie.

  Articolul 8 În cadrul spectacolului concurs vor evolua doar soliştii vocali şi instrumentişti care au fost admişi în urma selecţiei concurenţilor de către Comisia artistică.

Audiţia soliştilor vocali şi instrumentişti va fi organizată pe data de 15 mai 2016 la Ecica şi 22 mai 2016 la Coştei în incinta Căminului cultural, cu începere la ora 10,oo. Rugăm Căminele Culturale, Societăţile Cultural-Artistice ca anunţurile (anunţul trebuie să conţină: numele şi prenumele solistului vocal sau instrumentist, la ce instrument cântă, numele melodiilor pe care le va interpreta, adresa cât şi numărul de mobil sau telefon fix), să se trimită până pe data de 10 mai 2016 pe adresa Festivalului: Marele Festival de Folclor al Românilor din Voivodina - Serbia / 26216 Uzdin, str. Tudor Vladimirescu 168 / Tel/fax: 013-673-102 / e-mail: [email protected]

Anunţurile primite după termenul stabilit nu se vor lua în considerare.

Preşedintele Consiliului Executiv, Roman Bugar

Marele Festival de Folclor al Românilor din Voivodina – Serbia, Uzdin, 2015 Foto libertatea.rs" width="604" height="341" /> Marele Festival de Folclor al Românilor din Voivodina – Serbia, Uzdin, 2015 Foto libertatea.rs

 

 

Articole similare selectate pentru tine

A fost schimbată data desfăşurării Marelui Festival

Consiliului Executiv al Marelui Festival de Folclor al Românilor din Voivodina s-a întrunit pe 18 iulie, la Ecica, în incinta Şcolii Generale “Dr. Aleksandar Sabovljev”.