Nothing to see here. This component is added to the post page in order to register the visit
Orașele care riscă inundații catastrofale
May 18, 2016
Organizația Christian Aid avertizează omenirea că până în anul 2060, o populație globală mai mare de un miliard de persoane, ce trăiește în orașele de coastă, prezintă un risc ridicat de inundații catastrofale, ca urmare a schimbărilor climatice, potrivit publicației BBC News.
Studiul realizat de Christian Aid relevă faptul că printre țările cele mai amenințate de aceste fenome naturale dezastruoase sunt Statele Unite, China și India. Cel mai mare risc de a fi inundate îl prezintă orașele indiene Kolkata (care are populația de 14 milioane de locuitori) și Mumbai (11 milioane de locuitori), scrie blastingnews.com.
Următoarele orașe (din Top 20 mondial) expuse unor inundații catastrofale, potrivit raportului întocmit de Christian Aid, sunt Dhaka din Bangladesh, Guangzhou din China, Ho Shi Min din Vietnam, Bangkok din Thailanda, Yangoon din Myanmar. Pe listă apar și orașele Miami și New York din Statele Unite, Alexandria din Egipt, Lagos din Nigeria, Abidjan din Coasta de Fildeș, Tokyo din Japonia sau Jakarta din Indonezia.
Raportul solicită guvernelor din întreaga lume să ia măsuri pentru reducerea încălzirii globale și pentru a realiza investiții în programe de prevenire și reducere a efectelor dezastrelor naturale. Oamenii care trăiesc în marile orașe de coastă din întreaga lume sunt cei mai expuși riscului, a declarat dr. Alison Doig, autorul raportului. ”Eu cred că orașe precum Kolkata, Dakar și marile așezări din sud și din țările emergente, unde oamenii sunt cei mai vulnerabili, sunt expuse creșterii nivelului mării”, a declarat expertul.
De asemenea, cercetătoarea a avertizat că Florida din Statele Unite va suferi probabil mari pagube după inundațiile catastrofale. Studiul afirmă că prioritatea ar trebui să fie reducerea rapidă a emisiilor de carbon și limitarea creșterii temperaturilor globale, prin trecerea de la folosirea combustibilior fosili la energia cu emisii reduse de carbon.
Raportul numește țările cele mai amenințate, unde se vor produce cele mai mari pagube. Acestea sunt Statele Unite, unde cele mai expuse orașe sunt Miami, cu proprietăți în valoare de 3,5 trilioane de dolari și New York, cu 2,1 trilioane de dolari și China, la Guangzhou, cu 3,4 trilioane de dolari. Cel mai vulnerabil continent este Asia, unde există 15 din primele 20 de orașe cu risc major, din punct de vedere al mărimii populației și 13 orașe, ca expunere a proprietăților, ca valoare totală.