”Geneza ideilor moderne” la Academia Militară din Chișinău

May 21, 2016

poza-conferinta1.jpg

 În 18 mai 2016, în cadrul Academiei Militare ”Alexandru cel Bun” din Chișinău, a avut loc conferința cu tema: ”Geneza ideilor moderne”, susținută de istoricul arădean Antoniu Martin.


Expunerea, organizată prin implicarea Centrului Interregional de Advocacy și Diplomație, la care au asistat conducerea instituției, reprezentanți ai corpului profesoral și studenți, a abordat conceptele fundamentale care au stat la baza construcției democrației moderne și a celei europene. ”Am dorit să subliniez importanța unor noțiuni și concepte în jurul cărora s-a modelat democrația și s-au configurat instituțiile democratice de aztăzi. Rolul iluminismului – prin principiile și valorile promovate – s-a dovedit a fi fundamental din perspectiva construcției statelor moderne și a celei europene”, a declarat dr. Antoniu Martin.

Cu acest prilej a avut loc și o importantă donație de carte din partea Universității de Vest ”Vasile Goldiș” din Arad către instituția de învățământ superior militar din Republica Moldova.

A. M.

 

Articole similare selectate pentru tine

Organizarea unui congres aniversar la Chișinău

Simpla enunțare a faptelor istorice ascunse până acum și petrecute la 1917 în Chișinău și Tiraspol poate întoarce cu fața către adevăr o națiune ținută în întuneric! Sute de cadre didactice din Republica Moldova (inclusiv raioanele nistrene), România, Ucraina și Serbia speră că vor avea sprijinul autorităților de la București și Chișinău în organizarea unui congres aniversar de amploare...

De Ziua Limbii Române, MRP celebrează educația

Ziua de 31 august este una specială atât pentru românii din țară, dar mai ales pentru cei aflați peste hotare, care fiind plecați de acasă ajung să prețuiască într-un mod cu totul aparte dulcele grai românesc în societățile multiculturale în care trăiesc.