Hormonii și balanța corectă

May 24, 2016

femeie_stresata_01.jpg

Chiar și cele mai mici modificări pe plan hormonal aduc cu ele o mulțime de urmări. Acestea se manifestă nu doar prin felul în care arată femeia ci de asemenea și asupra sănătății ei.


Fiecare femeie trebuie să-și monitorizeze hormonii, să identifice balanța corectă pentru o stare de bine și pentru un  sistem nervos puternic, aflăm pe eustiu.com.

  1. Estrogen

Hormonul apare în ovare și este reponsabil de feminitate. Da! Faptul că ai forme moi și rotunjoare și un caracter docil – este rezultatul muncii lui.  Printre altele, estrogenul accelerează reînnoirea celulelor, prelungește tinerețea, păstrează frumusețea părului și elasticitatea pielii, protejeaza vasele de depozitarea colesterolului.

Excesul:

Poate provoca o plenitudine excesivă pe abdomen și coapse. În plus, hormonul în exces este direct responsabil de apariția tumorilor benigne.

Dezavantajul:

Cauzează îmbătrânirea prematură a pielii, apariția timpurie a ridurilor, deteriorarea stării părului și cel mai neplăcut aspect: duce la apariția părului nedorit de pe corp în toate zonele posibile: față, piept, brațe.

  1. Testosteron

Acest hormon este produs în glandele suprarenale.  Pentru abilitățile tale sportive este vinovat anume el.Testosteronul face femeia capabilă să-ți atingă scopurile, să fie insistentă, în stare  nu doar să creadă în povești, ci chiar  să facă poveștile singură. Cu cât ai în corp mai mult  testosteron, cu atât mai ușor îți este să practici  diferite tipuri de sporturi, jocuri active, și contribuie la construcția masei musculare.

Excesul:

Atunci când are  exces de testosteron  femeia se transformă dintr-o zeiță blândă, într-o furtună violentă.

  1. Oxitocină

Hormonul responsabil de tandrețe și afecțiunea noastră. Creșterea bruscă a acestui hormon este cunoscută tuturor femeilor care dau naștere: după nașterea copilului, ea simte oxitocina și începe să împartă o nemărginită tandrețe și iubire pentru puiul ei.

Excesul:

S-a demonstrat că oxitocina este produsă în cantități mari în timpul efortului fizic sau în timpul stresului emoțional. Acesta este motivul pentru care femeile care  încearcă sa scape de probleme, încep să  verifice temelor copiilor, să pregătească cina pentru soț sau să facă fapte bune pentru alții.

  1. Tiroxina

Hormon uimitor sintetizat de glanda tiroidă. De ce este surprinzător? Cum altfel poate fi numit un hormon responsabil în același timp de creier și de corp? Prin reglarea metabolismului , tiroxina este responsabilă  de silueta noastră. În cazul în care glanda tiroidă este în regulă, nu ai de ce să te înfometezei, pentru că nu te paște pericolul să te îngrași.  Mai mult decât atât , tiroxina este responsabil pentru mintea și inteligența noastră.

Excesul: 

Dintr-un exces de tiroxină poți pierde în greutate rapid. Până la anemie. Începi să ai  gânduri tulburătoare, insomnii, palpitații cardiace, somnolență, tulburări de memorie. În cazul în care ai aceste simptome, mergi rapid la medic pentru ați verifica tiroida.

Dezavantajul:

Duce la  consecințe negative cum ar fi creșterea rapidă în greutate , oboseală , somnolență , confuzie , uitare , și chiar probleme cu concepția!

  1. Norepinefrinei

Hormonul femeii adevărate!  Este produs în situațiile de stres  în glandele suprarenale. Dilată vasele de sânge, face obrajii să lucească, ochii să strălucească  și îți întinde pielea. Datorită acestul hormn,  pielea devine  suplă și întinsă. Acest hormon nu doar că te va face să arăți minunat, ci te va determina să fii pregătită pentru toate situațiile complicate din viață pe care le vei depăși cu fruntea sus. Tot norepinefrei contribuie la determinarea ta, te înarmează cu curaj, te înfrumusețează și îți permite să dormi adânc. Drăguț, nu-i așa?

  1. Insulina

Aceasta intră în sânge din pancreas. Descompune glucidele complexe, controleaza glucoza din sânge, oferă vitalitate.

Dezavantajul:

Unele femei la naștere nu au nivelul activ de insulină în sânge. Ele fie mănâncă prea multe dulciuri, fie consumă prea multe alimente bogate în amidon, iar de aici nici diabetul nu e departe. Riscul de a dezvolta boala crește atunci de diabaet a suferit una dintre rudele apropiate.

 

Articole similare selectate pentru tine