In memoriam: Moise Ţăran, preşedintele filialei CRS – Covăciţa

Jun 03, 2016

moise1.jpg

Ne putem întreba de ce plecarea cuiva dintre noi generează automat, uneori în mod sruprinzător de intens, o vie concentrare de sentimente şi amintiri. Moise Ţăran a fost o persoană pe care te puteai baza. Bun gospodar, tată vrednic şi soţ devotat. Sufletist. Credem că acesta este cuvântul care îl descrie cel mai bine.


Născut pe 27 martie 1960 la Uzdin din părinţii Costa şi Floarea Ţăran. Şcoala primară o termină în satul natal, unde şi-a dat contribuţia la păstrarea specificului tradiţional românesc, fiind activ în diferite secţii. Liceul îl continuă la Covăciţa şi Zrenianin. Este absolvent al Facultăţii de Agricultură din Belgrad. După terminarea şcolii se angajează la Cooperativa Agricolă din Uzdin unde a activat 15 ani, apoi îşi încearcă norocul în lumea afacerilor unde obţine un succes remarcabil. Din anul 2012 este ales de preşedinte al filialei CRS din Covăciţa.

Astăzi, majoritatea „nu au timp” pentru a contribui cu ceva la păstrarea neamului, dar nu era cazul şi la Moise. Cunoscut om de afaceri din Covăciţa, având în subordine angajaţii, preocupat de managamentul diferitor afaceri pe care le deţinea, tot timpul a fost diponibil pentru acţiunile CRS şi pentru filiala pe care o conducea. Faptul că era un sufletist autentic se vedea şi din mişcarea bruscă pe care o făcea atunci când îi propuneai ceva. În următoarea secundă se întorcea spre tine, şi cu o mână serioasă te aproba, fiind gata ca imediat să şi purceadă la înfăptuirea celor zise. A fost întradevăr un prilej şi o onoare de a avea astfel de persoană în rândurile noastre.

Tot la fel de respectat era şi în lumea afacerilor, dar şi în viaţa de zi cu zi. Succesul pe care l-a obţinut, ceea ce poate fi confirmat de toţi care l-au cunoscut, a fost câştigat cu o calitate enormă pe care o deţinea, rar întâlnită în zilele de astăzi, şi anume aceea a cuvântului dat pe care l-a respectat cu sfinţenie.

Dovada respectului pe care l-a câştigat în comunitate, este şi anunţarea de astăzi a plecării prea devreme dintre de noi a prietenului nostru, de clopotele tuturor bisericilor din Covăciţa, indiferent de confesiune sau naţionalitate.

Dumnezeu să te odihnească în rândul celor drepţi!

Sursa: comunitatea-romanilor.org.rs

 

Articole similare selectate pentru tine