Locuri misterioase pe care nu le poți vizita (1)

Jun 07, 2016

Hoia-Baciu-Woods.jpg

În prezent, datorită tehnologiei și mijloacelor de transport performante, putem ajunge oriunde ne dorim. Fie că este o insulă exotică sau cel mai îndepărtat sătuc din lume, aplicațiile ultramoderne ne indică rutele, la ce distanță se află acestea de noi și mai ales, prețul călătoriei.


Însă există locuri demne de scenarii de film, despre care se cunosc foarte puține lucruri. Acestea dețin secrete bine păzite, iar legendele născute pe seama lor sunt numeroase, remarcă omofon.com.

1Menwith-Hill,-Sursa-Dave-Challender.jpg

Menwith Hill, Sursa Dave-Challender

Menwith Hill

Baza Menwith Hill este cunoscută drept cea mai mare stație de monitorizare electronică din lume. Deservește atât pentru Marea Britanie cat si pentru Statele Unite. Cum aici sunt supravegheate și sparte coduri secrete, este lesne de înțeles de ce baza nu poate fi vizitată.

1Bohemian-Grove,-Sursa-Sondra-London.jpg

Bohemian Grove, Sursa Sondra London

Bohemian Grove

Aproximativ la 75 de mile de San Francisco, o să găsești o regiune (pădure) de 2700 de acri numită Bohemian Grove. În fiecare an, în ultimele săptămâni ale lunii iulie, o parte din cei mai bogați oameni din lume se întâlnesc aici. De altfel, intrarea în tabără o au cei care sunt membrii în Bohemian Club.

Clubul secret Bohemian Grove a intrat în atenția media dupa ce jurnalistul de la InfoWars, Alex Jons a reușit să se infiltreze în anul 2000 în bârlogul membrilor acestui club. El a folosit o cameră ascunsă pentru a putea filma spectacolul grotesc în care se distinge a fi un ritual de sacrificare de copil.

Pe lângă aceste ritualuri morbide se mai întâmplă și altfel de lucruri, care mai de care mai dezgustătoare, sex în grup, activități homosexuale, beții.

pivnita, Sursa www.lifebuzz.jpg

Sursa www.lifebuzz

Pivnița în care se află rețeta secretă Coca-Cola Cel mai bine păzit secret din lume este cu siguranță rețeta Coca-Cola, fiind păstrată în seifuri încă din 1919. Formula este cunoscută doar de doi angajați ai companiei care nu au voie să calătorească în același avion.

Reteta este și astăzi unul dintre cele mai bine păstrate secrete din comerț și se află la muzeul companiei, World of Coca-Cola. Seiful, învăluit de fum și lumini, a fost special construit pentru a păzi hârtia scrisă în 1919. Seiful are uși de oțel, care necesită un cod și trecerea de un scanner de amprente pentru a fi deschise. Înăuntru se află o cutie metalică, păzită de mai multe elemente de securitate, în interiorul căreia este rețeta.

Vatican, Sursa www.lifebuzz.jpg

Sursa www.lifebuzz

Arhivele secrete ale Vaticanului

Biblioteca Vaticanului, una din cele mai bine păzite locuri din tot statul papal ascunde 50 de kilometri de rafturi pline de secrete. Despre controversatele documente se spune ca ar ascunde, pe lângă informații despre cele mai grele scandaluri ale Vaticanului, și o serie de secrete păstrate cu deosebită atenție și discreție.

1Pesterile,-Sursa-www.lifebuzz.jpg

Sursa www.lifebuzz

Peșterile Lascaux

Complexul de peșteri din Lascaux, Franța, a devenit celebru datorită celor 900 de picturi rupestre datând din Paleolitic. Se estimează că vârsta lor e de 17,300 de ani, iar majoritatea sunt imagini cu animale de mari dimensiuni.

Peșterile găzduiesc celebrele picturi preistorice, protejate de UNESCO începând cu 1979. Vizitarea lor este complicată până și pentru oamenii de știință, făcându-se decât rare excepții.

Pine Gap, Sursa www.lifebuzz.jpg

Pine Gap, Sursa www.lifebuzz

Pine Gap

Pine Gap este o stație de urmărire a sateliților, aflată lângă Alice Springs în Australia și operată de Australia și de SUA. Amenajarea conține un complex computerizat cu 14 domuri care protejează antenele și peste 800 de angajați. Stația este semnificativă din punct de vedere strategic, deoarece controlează sateliții americani de spionaj în momentul în care aceștia se află deasupra Chinei, Rusiei și Orientului Mijlociu.

Metro, Sursa www.lifebuzz.jpg

Sursa www.lifebuzz

Metroul secret din Moscova

Unul din cele mai răspândite zvonuri este cel legat de Metro-2, sistemul secret de linii de metrou îngropat adânc în subteranul Rusiei. Construit la ordinele lui Stalin, despre Metro-2 se zvonește că ar fi mai lung decât metroul public din Moscova și că ar face legătura între Kremlin și cartierul Serviciului General de Securitate. Deși nu există o dovadă oficială, mai mulți muncitori spun că au găsit accidental urme ale Metroului 2.

1Camera-39,-Sursa-pirindao.jpg

Camera 39, Sursa pirindao

Camera 39

Apărută în 1970, Camera 39 este una dintre cele mai secrete organizații din lume. Misiunea ei: să obțină susținere străină pentru regimul nord-coreean al lui Kim Jong II, liderul suprem al Coreei de Nord. Puternica entitate care există de zeci de ani, este bănuită că ar scoate fonduri din contrafaceri și contrabandă cu droguri și arme. Banii sunt folosiți de Kim, potrivit experților, ca să cumpere loialitatea oficialilor de rang înalt și să păstreze controlul asupra țării. Camera 39 se bănuiește că este localizată într-o clădire a Partidului Muncitorilor din Pyongyang.

 

Articole similare selectate pentru tine