Păstrarea şi promovarea obiceiurilor şi datinilor locale

Jun 11, 2016

dansatorii voivodint.jpg

La sfârșitul săptămânii trecute, formația de dansuri a copiilor din cadrul SCA ,,George Coșbuc” din Voivodinț au participat cu brio la cea de-a patra ediție a Festivalului de Tradiții și Obiceiuri de la Sasca Montană (România), organizată de Şcoala Gimnazială „Mihai Novac” Sasca Montană, cu scopul de a păstra şi promova obiceiurilor şi datinilor locale și de a stimula copiii să participe la astfel de manifestări, să dorească să le cunoască şi să devină continuatori ale acestora.


Copiii din Voivodinț s-au prezentat cu  ,,La Mătcălău”, fiind instruiți de coregraful Viorel Panciovan și acompaniați de orchestra societății. Prestația lor nu a lăsat pe nimeni indiferent. Ei au fost aplaudați frenetic de numeroșii spectator, scrie Mariana Stratulat pentrmontajul folcloricu săptămânalul Libertatea.

De la Cornel Panciovan, președintele societății culturale din Voivodinț, aflăm următoarele: ,,La acest festival ne-am prezentat și în urmă cu doi ani. Ne-am reîntors acasă cu impresii frumoase. Acest fapt ne-a determinat să revenim și anul acesta și nu am greșit. Totul a fost organizat la cel mai înalt nivel. Țin să mulțumesc pe această cale organizatorilor pentru invitație și oaspitalitate. Copiii noștri, ca de fiecare dată, s-au prezentat cu brio, alături de alte 18 formații ale copiilor din diferite zone din România. Am participat și la defilarea prin centrul localității. Am avut parte de o experiență frumoasă. Sperăm ca această colaborare să dureze”. 

 

Articole similare selectate pentru tine

Restaurarea clădirii Căminului Cultural din Voivodinț

De la construirea sa, în deceniul al IV-lea al secolului XX și darea în folosință în anul 1938, Căminul de cultură, sau cum îi mai zicea Casa Națională din Voivodinț a suferit câteva modificări sau restaurări.

Fotografii vechi din Voivodinț

Un ţăran cu trăsura (ciliga), imortalizat pe strada principală a Voivodinţului în anii `30 ai secolului XX.

Fotografii din timpuri îndepărtate

Corul din Voivodinţ, anul 1938