Manuela și Dragoș Mihăilescu, duo pianistic al Filarmonicii ”Banatul” din Timișoara la Vârșeț

Jun 13, 2016

duo-mihailescu.jpg

Manuela Iana-Mihăilescu şi Dragoş Mihăilescu alcătuiesc un duo pianistic care posedă un bogat repertoriu dedicat ansamblului de pian la patru mâini sau de două piane, obţinând cronici elogioase în presa de specialitate. Vârșețenii au ocazia să savureze muzica lor la concertul organizat de Școla de Muzică ”Josif Marinković” și Asociația ”Banatic-Art” din Vârșeț, pe data de 15 iunie, începând cu ora 18.00, în clădirea Muzeului Orășănesc ”Konkordija”.


Au fost audiaţi în săli de concert din Germania, Franţa, Austria, Italia, Elveţia, Spania, Suedia, Serbia şi Ungaria. Au înregistrat trei CD-uri: un CD cu piese pentru pian la patru mâini de Fr. Schubert şi J. Brahms (Videoton, 1998), un CD intitulat Dansuri, cu piese de R. Schumann, J. Brahms, A. Dvorak, Ed. Grieg, C. Silvestri (Show Factory, 2006) şi,CD-ul Duo MIHĂILESCU: Schubert/Brahms/Rahmaninov (Show Factory, 2008). În anul 2006 au realizat integrala pieselor pentru 4 mâini şi 2 piane de W. A. Mozart, interpretate în recitaluri în România, Suedia şi Spania.

duo-mihailescu-b.jpg

În anul 2007 repertoriul de două piane s-a îmbogăţit cu Sonata pentru două piane şi percuţie de Bela Bartok, pe care au interpretat-o împreună cu percuşioniştii Doru Roman şi Nicolae Coman în festivaluri (la Filarmonicile din Timişoara, Craiova şi Satu-Mare), sau în cadrul Academiei de  Muzică G. Dima din Cluj şi pe scena Ateneului Român din Bucureşti.

Duo Mihăilescu abordează cu brio repertoriul pentru două piane şi orchestră, susţinând concerte cu orchestre ale filarmonicilor din România. In cadrul Festivalului Americano-Român pianiştii au interpretat împreună cu orchestra Filarmonicii Banatul Concertul pentru 2 piane de F. Poulenc sub bagheta dirijoarei Emily Freeman Brown (SUA).

În anul 2010 Duo Mihăilescu a fost invitaţ la festivalul Klavierwoche din Heidelberg, Germania, la festivalul Pianorama din Florenţa, Italia și la Centrul Cultural Român din Szeged, Ungaria, iar în 2011 la Conservatorul Superior de Muzică Victoria Eugenia din Granada (Spania).

Publicului vârșețean se vor prezenta cu programul: Jocurile europene în muzica clasică (C.Silvestri, J. Brams, A.Dvoržak, E. Grieg).

 

 

 

 

Articole similare selectate pentru tine