Zrenianinul - cel mai bun oraş din Europa de Sud-Est

Jun 22, 2016

zrenjanin.jpg

Premiul special ,,Biznis partner 2016” menit celei mai bune autoguvernări locale din Serbia și Europa de Sud-Est a fost acordat Municipiului Zrenianin, prestigioasa distincție fiind primită de către primarul Čedomir Janjić la ceremonia festivă organizată pe 8 iunie la hotelul „Metropol Pallace” din Belgrad.

Sub sloganul ,,În afaceri, la fel ca şi în viaţă, cel mai important este partenerul”, compania ,,Mass-media International” a acordat în mod tradiţional premiul ,,Biznis partner 2016” pentru a 22-a oară cu același scop - de a promova companiile și instituțiile care promovează bunele practice de gestionare, respectă standardele de mediu, demonstrează excelență în afaceri, etică, responsabilitate și promovează relațiile de afaceri în regiune, scrie Dan Mata în săptămânalul Libertatea.

Decizia privind acordarea prestigiosului premiu Municipiului Zrenianin a fost adoptată de comisie după o analiză aprofundată a gestionării multor companii şi instituții din regiune, în baza propunerilor primite de la partenerii lor de afaceri, precum şi a rezultatelor cercetăriilor independente pe piaţă, care vor reprezenta mediu de afaceri în următorii ani. Din cadrul comisiei au făcut parte distinse personalităţi din mediu universitar şi de afaceri. După cum se menționează în explicația comisiei, excelenţa în afaceri a Municipiului Zrenianin este bine cotată şi recunoscută de parteneri şi investitori, confirmând rezultatele cercetării independente. ,,Decizia finală s-a bazat pe analiza rezultatelor obţinute, confirmând faptul că Municipiul Zrenianin, ținând seama de interesele sociale, comunitatea locală şi imperativele moderne de protejare a mediului, îmbunătățirea infrastructurii şi accelerarea procedurilor, a creat condițiile unui climat de afaceri favorabil şi mediu atractiv pentru potențialii investitori. În acest mod, Zrenianinul, ca administraţie locală a avut o contribuție deosebită la stabilizarea climatului de afaceri din Serbia, a contribuit la dezvoltarea cooperării, având impact direct asupra economiei şi mediului de afaceri în regiune”, se menţionează în motivaţia comisiei. În numele administrației publice locale Zrenianin, premiul a fost primit de primarul Čedomir Janjić.

zr.jpg

Premiile ,,Biznis partner 2016” au fost instituite acum 22 de ani de către compania ,,Mass-media international” și au devenit deja o tradiție respectată și apreciată de investitori, oameni și mediul de afaceri, fiind un reper în gestionarea instituțiior, companiilor și autorităților locale din Europa de Sud-Est. Printre laureații premiului ,,Biznis partner 2016” s-au aflat şi companiile zrenianinene ,,BB Trade” şi ,,OM Inženjering Group”, precum şi o serie de renumite companii şi firme din regiune: ,,Turkish Airlines”, ,,Badel”, ,,M TEL”, mina de sare ,,Tuzla”, ,,Meso promet” şi altele. Premiul regional tradiţional este destinat tuturor subiecţilor economici şi autoguvernărilor locale din ţările Europei de Sud-Est: Slovenia, România, Serbia, Ungaria, Republica Moldova, Croaţia, Bosnia şi Herţegovina, Muntenegru, Albania, Macedonia, Bulgaria, Grecia şi Cipru.

 

Articole similare selectate pentru tine

Vera Renczi, adevărata Văduvă Neagră

Unul dintre cei mai groaznici criminali, nu a fost un bărbat, a fost o femeie de origine româno-maghiară, Vera Renczi, născută aparent la Bucureşti în anul 1903 şi era copilul unei românce şi a unui afacerist maghiar. Vera a trăit în capitală până la vârsta de 13 ani când mama ei moare iar tata decide să o ducă la moşia sa din Becicherec (azi Zrenianin), oras aflat în Serbia.

Sunete fermecătoare într-o ambianţă mirifică

În farmecul serii primei duminici de vară, 26 iunie, Centrul de Cultură din Zrenianin a găzduit ediţia a V-a a Festivalului Internaţional de Romanţe şi Cântece de Pahar.

Festivalul berii la Zrenianin

Ediția a 31-a, a Festivalului berii, la Zrenianin, anul acesta, va avea loc între 23 și 28 august - iar organizatorii și de data aceasta anunță conținuturi bogate la mai multe locații din oraș.