Atac armat la Dallas

Jul 08, 2016

cmz67b5xgaaebaz.jpg

Cinci poliţişti au fost ucişi şi alţi șase au fost răniţi în centrul Dallasului, în noaptea de joi spre vineri, în timpul unui protest la care au luat parte sute de oameni faţă de uciderea a doi bărbaţi de culoare de către ofiţeri din Louisiana şi Minnesota. Focurile au fost trase de lunetiști aflați undeva în clădirile din zonă.


Alţi şase oameni ai legii au fost răniţi după ce persoane necunoscute au deschis focul asupra poliţiştilor care asigura ordinea la un miting faţă de violenţa forţelor de ordine la adresa afro-americanilor, relatează news.ro.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, forţele de ordine au reţinut trei suspecţi - o femeie arestată în zona unde a avut loc atacul şi două persoane prinse după ce au încercat să fugă de la faţa locului cu o maşină.

Un al patrulea suspect s-a baricadat într-o parcare acoperită din centrul Dallasului. El a ameninţat că “vine sfârşitul” pentru ofiţerii de poliţie şi că au fost amplasate bombe în tot centrul Dallasului. Potrivit comandantului poliţiei, cei patru sunt suspectaţi că au colaborat, pentru a triangula poziţia ofiţerilor care asigurau paza protestului din Dallas şi pentru a-i ataca.

Comandantul a subliniat că autorităţile nu sunt convinse că au identificat toţi suspecţii implicaţi în atac şi că ancheta continuă. Suspectul pentru atacul armat din Dallas baricadat într-o parcare s-ar fi sinucis, relatează presa locală citată de Fox News. Bărbatul, care a tras în ofiţerii de poliţie care au încercat să negocieze predarea sa, s-ar fi împuşcat.

Mii de oameni au protestat joi în mai multe oraşe din Statele Unite, după ce poliţia a împuşcat doi bărbaţi de culoare.

dallas_77733500.jpg

Miercuri, un ofiţer din Minnesota l-a ucis pe Philando Castile, care se afla în maşină cu iubita sa şi copilul acesteia, într-o suburbie din St Paul. După ce ofiţerul a deschis focul, femeia din vehicul a început să filmeze şi să transmită imaginile live pe Facebook. Cu o zi mai devreme, Alton Sterling a fost împuşcat la Baton Rouge, în Louisiana, după ce a fost culcat la pământ de doi ofiţeri albi. Şi acest incident a fost filmat.

Aceste două incidente sunt cele mai recente dintr-un şir lung de ucideri ale unor bărbaţi de culoare de către poliţie, care au generat o dezbatere la nivel naţional privind folosirea forţei letale.

 

Articole similare selectate pentru tine