Nothing to see here. This component is added to the post page in order to register the visit
Benjamin Von Wong - fotografia subacvatică
Jul 12, 2016
Fie că e pe fundul unui lac, fie că este în inima celui mai mare ocean, viaţa subacvatică este deosebit de fascinantă şi numai unii fotografi, deosebit de talentati, dar şi dotati cu cele mai bune echipamente foto, au reusit să surprindă minunile acestei lumi fascinante.
Fotografia sub apă este o provocare pentru foarte multi fotografi profesionisti.
Acest lucru se poate spune şi în cazul lui Benjamin Von Wong, artistul care a realizat acest proiect plin de graţie si pasiune.
Benjamin Von Wong, un fotograf din Montreal, cunoscut pentru productiile sale complicate și imagini fantastice înțesate cu putere, a finalizat o şedinţă foto subacvatică extrem de dificilă cu rezultate absolut uimitoare. El și echipa lui de scufundători cu experiență, fotografi subacvatici și freedivers au organizat o întreagă sedinţă foto la 25 m sub mare, într-o epavă acoperită de corali, scufundată în largul coastei de la Bali.
Imaginile sunt superbe de sine stătătoare, chiar şi înainte de postprocesare. Modelele, care si ele trebuiau, de asemenea, să fie cu experiență în free- diving (scufundători cunoscuți pentru scufundări fără rezervoare de oxigen), au pozat la fața locului în și în jurul epavei cu rochii frumoase oferite de designerul Ali Charisma din Bali. Rochiile lor le transformă în frumoase sirene sau nimfe din mito- logie, care amenințau să atraga marinarii vrăjiţi de frumusetea lor în adâncurile reci si întunecate.
Benjamin Von Wong spune: ,,Vazând aceste imagini cum încetul cu încetul vin în viaţă în timp ce te joci cu contrastul, corectezi white balansul adăugând lumină în imagini făcând să arate în aşa fel cum le-ai imaginat să fie, este ceva absolut magic”.
Pentru a face sedinta foto posibilă, Von Wong a trebuit să găsească persoanele potrivite pentru a sprijini aceasta sedinţă. În loc de asistenți de fotografie, el a avut scufundatori cu experiență care au oferit modelelor freediver periodic cu respiraţii de aer din rezervoarele lor de oxigen.
Mediul subacvatic a interzis utilizarea luminii clasice de studio. Din această cauză au trebuit să se bazeze pe blitzuri pentru aparate de fotografiat subacvatice și pe lumină naturală. În unele dintre fotografii, modelele au fost chiar legate de epavă.
Fotograful adaugă: ,,Am învăţat cu timpul că persoanele cu care te decizi să lucrezi ca să primesti cele mai bune rezultate, de fapt nu sunt cei mai calificati profesionisti sau persoanele cu cele mai bune acreditări şi cea mai multă experienţă, ci lumea care are cea mai multă pasiune şi care într-adevar doresc sa facă parte din echipă si să fie la fel de pasionati ca şi tine în succes. Atunci nu poti eşua. Poţi doar să ai succes".
Marin Mohan