Neda Ukraden a luat la colindat tot Banatul

Jul 24, 2016

pevacica-neda-ukraden.jpg

Neda Ukraden va concerta la Comloşul Mare (judeţul Timiş), în ziua de 14 august, cu ocazia rugii din comună. Neda este una din cele mai cunoscute cântăreţe din spaţiul ex-iugoslav.


Aproape că nu există bănăţean care să nu fi auzit hit-ul “Zora je” ("Zori de zi"). Este cântată de Neda Ukraden, considerată una dintre cele renumite artiste din Serbia, cu peste cinci milioane de discuri vândute. În ultimii ani, Neda a luat la colindat tot Banatul. A concertat la Timişoara (de mai multe ori), Jimbolia, Sânnicolaul Mare şi Sânpetru Mare, dar şi mai multe localităţi din Caraş-Severin, scrie m.adevarul.ro.

Îndrăgita artistă revine în România, în data de 14 august, la Comloşul Mare, localitate aflată lângă frontieră, locul unde s-a născut Ana Cumpănaş, cunoscută ca şi “Femeia în roşu” – cea care l-a trădat pe celebrul mafiot John Dillinger.

Neda Ukraden a fost invitată să concerteze cu ocazia Rugii de la Comloşul Mare. Biserica Ortodoxă şi Greco-catolică din localitate au hramul în această zi.

Neda Ukraden s-a născut în 1950, în Croaţia. Între 1967-1992 a locuit la Sarajevo, în Bosnia-Herzegovina, acolo unde a şi debutat în cariera muzicală. În timpul războiului s-a mutat la Belgrad. Şi-a început cariera în 1967, devenind una din cele mai apreciate artiste din fosta Jugoslavie. Are peste 30 de albume la activ.

 

Articole similare selectate pentru tine