Nothing to see here. This component is added to the post page in order to register the visit
Arta deserturilor
Aug 03, 2016
Dacă vă plac deserturile în felul în care mie îmi plac mie, atunci probabil că luaţi în mână aparatul de fotografiat când toți ceilalți iau o furculiță.
Aranjarea hranei ca să arate la fel de delicios pe de gustoasă este, nu e întotdeauna ușor. Fotografierea deserturilor este, de fapt, o artă.
Fotografia de mâncare se specializează în fotografierea naturii statice, care vizează producerea de fotografii atrăgătoare de alimente pentru o varietate de utilizări, inclusiv în reclame, reviste, ambalaje, meniuri sau pentru persoanele care au nevoie de fotografii profesionale pentru ilustrarea unei cărti de bucate. Fotografia alimentară profesională este un efort de colaborare, care implică, de obicei, un director artistic, un fotograf, un stilist alimentar și asistenții acestora.
Mâncărurile apetisante trebuie să fie bune atât la gust, cât și la ochi. Sarcina fotografului este să creeze fotografii care convinge pe oricine să guste deserturile gătite. Fotografia de mâncare reuşită este aceea care aduce apa la gură. O mare importanță are creativitatea, găsirea cadrului perfect pentru fiecare mâncare, prezentarea acelui unghiuri al preparatelor culinare care o face irezistibilă. Cromatica, estetica și luminozitatea sunt alte laturi importante, care trebuie sa fie în echilibru, pentru a crea ceva apetisant.
Fotografia de mâncare se adresează tuturor deținătorilor de localuri, restaurante, puburi, baruri etc. Este mijlocul cel mai ușor de a convinge un client să consume mâncarurile sau băuturile, prin fotografii care arată cât de apetisante sunt produsele oferite. Cu cât fotografiile sunt mai apetisante, cu atât vor fi mai multe comenzi din partea clienților.
Pentru o lungă perioadă de timp, fotografiile de produse alimentare au avut tendinta de a fi fotografiate și compuse într-un mod similar cu modul în care oamenii se confruntau cu alimentele lor: expuse pe o masă decorată și fotografiate dintr-o perspectivă aeriană, din punct de vedere al consumatorului. Stiliștii aranjau mâncarea să apară bună de deasupra, cu elementele dispuse plat pe farfurie și clar separate unele de altele.
Mai târziu, iluminarea romantică, unghiurile mai adanci și mai multe elemente de recuzită au venit în modă. Cea mai recentă, tendință dominantă în Europa de Vest a fotografiei alimentare, este de a prezenta produsele cel mai simplu, curat și natural, cu elemente de recuzită puține, de multe ori folosind efecte cum ar fi focalizare selectivă, farfurii înclinate și prim planuri strânse. Acest lucru complementează trendul în gătirea profesională pentru a face mâncarea mai interesantă din punct de vedere vizual și artistic.
Iubesc fotografierea deserturilor deoarece am posibilitatea de a combina precizia naturii statice cu un subiect care este organic si schimbător de la minut la minut, acceptând, în acelaşi timp, provocarea în care mancarea este un lucru viu care va arăta diferit de fiecare dată când este aranjată pe farfurie.
Marin Mohan