Nothing to see here. This component is added to the post page in order to register the visit
Tânărul care construiește machete
Aug 03, 2016
Cu toţii avem pasiuni şi activităţi care ne relaxează şi ne fac să ne simțim împliniţi. Darian Lotrean, un tânăr din Sân-Mihai, foarte talentat și harnic, construieşte obiecte de uz casnic și machete.
Oricine are ocazia să vadă casele şi camerele în miniatură făcute de el rămâne plăcut surprins. Imaginile alăturate vă pot spune mai multe decât o mie de cuvinte.
A acceptat bucuros să vorbească și iată ce spune despre marea sa pasiune:
- Mă numesc Darian Lotrean. Am terminat Liceul de Economie ,,Dositej Obradović” din Alibunar și actualmente frecventez Facultatea de Arhitectură și Design din Timișoara. În timpul liber construiesc machete. Am început să mă ocup cu construcția machetelor acum câțiva ani. Mă pasionează obiectele vechi și sunt interesat de obiceiurile stămoșești, așa că mă inspir din poveștile străbunicii mele.
Construcția unor machete necesită mai mult timp, iar materialul necesar îl găsesc în gospodărie. Îmi place și să desenez. Acest talent l-am descoperit la vârsta de patru ani.
Mă străduiesc, prin ceea ce fac, să păstrez tradiția. Deocamdată, construcția machetelor este doar un hobby, însă îmi doresc să mă ocup mai serios cu această îndeletnicire în viitor. Doresc să devin arhitect cunoscut, din cauză că muncesc cu pasiune și dragoste.
Lui Darian îi dorim succes și multe machete interesante și frumoase. Acest băiat merită numai cuvinte de laudă.
Emilia Cicović
Articole similare selectate pentru tine
Portul de altădată din Sân-Mihai
În acest articol vom reda cele mai importante componente ale îmbrăcămintei folosite de sâmienți care datează de la începutul secolului XX până în perioada în care se folosește îmbrăcămintea produsă industrial. Cu atât mai mult cu cât costumația folosită la majoritatea coregrafiilor se bazează tocmai pe portul de altădată.
Festivalul de Tobă, tradiția gustoaselor produse din carne
Comunitatea Locală Sân-Mihai și Municipiul Alibunar, la 1 februarie a.c., organizează tradiționalul Festival de Tobă („Švarglijada“), care va reuni un număr mare de participanți și fani ai produselor preferate, maeștri eminenți în pregătirea mezelurilor și mulți invitați din țară și din România.
Cărți și obiecte vechi bisericești în BOR din Sân-Mihai
Versetul …”Cine a disprețuit vremea acestor începuturi mici?” (Zaharia, 4,10). – face aluzie la templul din Vechiul Testament, ridicat pe timpul lui Zorobabel și a marelui preot Iosua din cartea proorocului Zaharia (520 î. H.) în care se află descrise: temelia templului, „Piatra cu șapte ochi”, cele șapte candele și alte obiecte bisericești ce se pot compara cu unele din cărțile și obiectele bisericești din biserica noastră, care ne leagă cu istoria bisericii noastre de la începuturile ei.