Acţiune tactică la frontieră cu Serbia

Aug 26, 2016

frontiera-termo.jpg

28 de migranţi, 27 de origine siriană şi un irakian, au fost depistați în noaptea de 25 spre 26 august, în timp ce intenţionau să intre ilegal în România, pe jos, din Serbia.


Câteva ore mai târziu, politistii de frontieră au depistat si o posibilă călăuză, un cetăţean sârb, care se deplasa pe acelaşi traseu folosit de migranţi, pentru reţinerea căreia au folosit armamentul din dotare, fiind tras un foc de armă în plan vertical, relatează banatulazi.ro.

În data de 26 august 2016, în jurul orei 00.45, operatorul Sistemului Optronic de Supraveghere Attica (cu termoviziune) din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga a observat un grup de persoane care a trecut ilegal frontiera de stat din Serbia în România. Imediat s-a declanşat o acţiune tactică specifică poliţienească împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Timiş, fiind  depistate, în apropierea graniţei cu Serbia, între localităţile de frontiera Comloşu Mic şi Comloşu Mare, judeţul Timiş, mai multe persoane de origine afro-asiatică ce nu îşi justificau prezenţa în zonă. Acestea din urmă au fost preluate şi transportate la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga, în vederea cercetărilor.

Continuând verificările în zonă, poliţiştii de frontieră au observat, câteva ore mai târziu, o persoană care se îndrepta spre frontiera cu Serbia, pe acelaşi traseu urmat de grupul de migranţi. Politiştii de frontieră au procedat la somarea celui în cauză, însa bărbatul nu s-a oprit, încercand să fugă spre teritoriul Serbiei. În conformitate cu prevederile legale în vigoare, politiştii de frontieră au executat un foc de avertisment în plan vertical, moment în care persoana în cauză s-a supus somaţiilor, fiind reţinută şi condusă la sediul sectorului pentru cercetari, unde s-a stabilit că este cetăţean sârb, acesta fiind cercetat pentru a se stabili dacă este implicat în călăuzirea grupului de migranţi.

 

Articole similare selectate pentru tine

Ziua românilor de pretutindeni

Ziua Românilor de Pretutindeni este sărbătorită, începând din 2015, în ultima duminică a lunii mai (în acest an – 29 mai). Instituită prin Legea nr. 299 din 13 noiembrie 2007, privind sprijinul acordat românilor de pretutindeni, Ziua Românilor de Pretutindeni este marcată de comunitățile românești de pretutindeni prin manifestări special organizate.

Ziua Națională a Serbiei va fi sărbătorită la Iulius Mall Timișoara

Iulius Mall din Timișoara invită, sâmbătă, 13 februarie a.c., pe toți cei interesați să afle mai multe despre tradiţia sârbească.

Ziua Limbii Române

Ziua Limbii Române se sărbătorește în România la data de 31 august, la aceeași dată cu Limba Noastră, o sărbătoare similară celebrată în Republica Modova din 1990.