Mitropolitul Banatului în vizita frățească la Episcopia Daciei Felix

Aug 30, 2016

mitropolit.jpg

Pe data de 28 august, în ajunul sărbătorii „Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul”, Mitropolitul Banatului, IPS Ioan Selejan, a vizitat Episcopia Dacia Felix, cu binecuvântarea Preafericirii Sale Daniel Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române și la invitația Preasifinției Sale Daniil Stoenescu, episcopul Daciei Felix.


IPS Ioan Selejan este deja la a doua vizită în Voivodina, fiind o personalitate cunoscută de românii din toate comunitățile istorice și diasporă, fiind un susținător al Universității de Vară de la Izvoru Mureșului în perioada când păstorea Episcopia Covasnei și Harghitei. Este ctitorul mânăstirii de la Izvorul Mureșului „Adormirea Maicii Domnului”, cunoscută ca și „Mânăstirea a Românilor de Pretutindeni”, scrie comunitatea-romanilor.org.rs.

De la înscăunarea Înalt Prea Sfinției Sale la conducerea Mitropoliei Banatului, dragostea pe care o poartă pentru românii de peste hotare o dovedește și pe mai departe prin vizitele făcute la românii bănățeni din Voivodina sau organizarea vizitelor a românilor basarabeni în Mitropolia Banatului.

Duminică, 28 august, ÎPS Ioan Selejan a oficiat o slujbă la Izvorul Tămăduirii din Seleuș împreună cu un sobor de preoți la invitația preotului paroh al Seleușului Cristian Babuț.

Tot în decursul zilei de duminică Mitropolitul Banatului a mai vizitat parohia Petrovasâla și parohia din orașului Panciova, unde de la ora 17.00 s-a oficiat slujba sfântului maslu.

Luni, la sărbătoarea Tăierii capului Sfântului Ioan Botezătorul, ÎPS Ioan a slujit împreună cu PS Nicanor, episcopul bisericii sârbe din Banat, la parohia ortodoxă română din Sân Mihai. Din partea CRS, la eveniment au fost prezenți președintele CRS, Daniel Magdu și vicepreședintele Stevan Mihailov.

Tot luni IPS Ioan Selejan a vizitat și Catedrala Episcopiei Ortodoxe Române din Vârşeţ unde, în prezenţa unui număr însemnat de credincioşi din oraş şi din satele româneşti din împrejurimea Vârşeţului, a săvârșit slujba de mulţumire (acatistul) împreună cu un sobor de preoţi.

Foto: IPS Ioan Selejan și fanfariștii SC ”Eminescu” din Coștei

 

Articole similare selectate pentru tine

Românii din Serbia au un nou Episcop

În urma aprobării Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a cererii Preasfinţitului Daniil de retragere din motive de boală, din slujirea şi responsabilitatea de Episcop-Administrator al Episcopiei Ortodoxe Române a Daciei Felix de la Vârşeţ şi a hotărârii adoptate în cadrul şedinţei din 5 iulie 2017, începând cu data de 1 august 2017, noul nostru Episcop Admistrator al Episcopiei Ortodoxe Române a Daciei Felix de la Vârşeţ va fi Preasfinţitul Siluan Manuilă.