Energie electrică pentru 5.500 de gospodării

Oct 04, 2016

profimedia-0107343463-vetropark_14448339788.jpg

S-a deschis al doilea parc eolian în apropierea orașului Vârșeț, proprietate a companiei italiene „Fintel energia grup Spa“ și a omului de afaceri sârb Miodrag Kostić, având denumirea de „La pikolina“. Pe anul viitor se planifică montarea și punerea în funcțiune încă a 20 de turbine eoliene noi, cu mult mai mari decât cele actuale.


Este vorba despre un proiect nou denumit „Košava“ care, deasemenea, va fi situat în apropierea orașului Vârșeț cu producția totală de 117 MW și care, în prima fază, va costa în jur de 50 de milioane de euro, scrie vrsaconline.com.

Tiziano Giovanetti, directorul executiv al companiei italiene „Fintel energia grup Spa“, prezent la deschiderea parcului eolian "La pikolina", în a cărui construcție a fost investit mai mult de 10 milioane de euro, precizează că acest parc va alimenta circa 5.500 de gospodării cu energie electrică.

Testarea parcului eolian "La pikolina" a început la jumătatea lunii iulie a.c. atunci când 1,5 milioane de kilowați-oră de energie electrică a expirat spre Vârșeț.

Proiectul "Košava" va crea noi locuri de muncă la nivel local, cel puțin în următorii doi ani.

În altă ordine de idei, lucrările de construire a unei centrale eoliene pe teritoriul localităţii Alibunar  vor începe în prima decadă a anului 2017. Realizatorul acestei centrale eoliene este Compania „Continental wind SRL Serbia”, care a semnat un acord de colaborare partenerială cu autorităţile Comunei Alibunar.

 

Articole similare selectate pentru tine