Nothing to see here. This component is added to the post page in order to register the visit
S-a stins din viață ziaristul Ionuț Groza de la TVR Timișoara
Nov 04, 2016
Ionuţ Groza avea 41 de ani. Absolvent al Facultăţii de Jurnalism de la Universitatea de Vest, Ionuţ şi-a dedicat întreaga viaţă profesiei. Din perioada anilor `90 a fost oaspete drag al românilor din Serbia realizând emisiuni despre activitățile lor, despre cultura, istoria, dar și despre viețuirea de zi cu zi în Banatul sârbesc. Este primul ziarist care a realizat reportaj despre Biserica Ortodoxă Română din Malainița și despre preotul Boian Alexandrovici.
Ionuţ Groza a absolvit Universitatea de Vest Timişoara, secţia Jurnalism, în 1998. A început să facă radio şi televiziune în 1993 ca redactor la posturile locale din Deva, iar după un an modera la Radio Timişoara. Ulterior, Ionuţ a decis să facă pasul către televiziune, conform banatulazi.ro.
„Am început să lucrez în presă în perioada romantică a jurnalismului românesc, imediat după ‘90. Am gustat din ‘gloria’ aţâţătoare a unui radio local, în care toţi făceau muncă de pionierat. Am descoperit mai apoi Radio Timişoara, unde am început să învăţ serios cu ce se mănâncă meseria… Până la Televiziune a fost o jumătate de pas, mai ales că, în acele vremuri, Radioul şi Televiziunea împărţeau încă aceeaşi haină. Radioul a fost prima iubire, dar televiziunea mi-a adus maturizarea profesională”, povestea el.
A realizat la TVR Timișoara reportaje, filme documentare şi anchete. A prezentat, moderat şi produs diverse emisiuni de actualitate, a realizat duplex-uri în Telejurnalele Televiziunii Române, din teren, de la evenimente speciale din ţară şi din străinătate.
A fost prezentatorul emisiunilor Tribunalul Adolescenţilor şi Românii de lângă noi.
Din 1995 a prezentat Telejurnalele regionale TVR Timişoara.
Articole similare selectate pentru tine
Peste 2000 de ziariști au căzut la datorie
Ziaristul reşiţean Mario Balint, corespondent special al Radio România, s-a specializat în Germania în protecţia ziariştilor în zone de conflict sau catastrofe naturale, având, la rândul său, o bogată experienţă în domeniu: Afganistan, Irak, Kosovo, Republica Moldova şi altele. Şi cum în ultimii ani, aproape 2.000 de ziarişti au fost ucişi în timp ce-şi făceau meseria, specializarea pentru a activa într-o astfel de zonă se impune de la sine.