S-a stins din viață ziaristul Ionuț Groza de la TVR Timișoara

Nov 04, 2016

ionut-groza.jpg

Ionuţ Groza avea 41 de ani. Absolvent al Facultăţii de Jurnalism de la Universitatea de Vest, Ionuţ şi-a dedicat întreaga viaţă profesiei. Din perioada anilor `90 a fost oaspete drag al românilor din Serbia realizând emisiuni despre activitățile lor, despre cultura, istoria, dar și despre viețuirea de zi cu zi în Banatul sârbesc. Este primul ziarist care a realizat reportaj despre Biserica Ortodoxă Română din Malainița și despre preotul Boian Alexandrovici.


Ionuţ Groza a absolvit Universitatea de Vest Timişoara, secţia Jurnalism, în 1998. A început să facă radio şi televiziune în 1993 ca redactor la posturile locale din Deva, iar după un an modera la Radio Timişoara. Ulterior, Ionuţ a decis să facă pasul către televiziune, conform banatulazi.ro.

„Am început să lucrez în presă în perioada romantică a jurnalismului românesc, imediat după ‘90. Am gustat din ‘gloria’ aţâţătoare a unui radio local, în care toţi făceau muncă de pionierat. Am descoperit mai apoi Radio Timişoara, unde am început să învăţ serios cu ce se mănâncă meseria… Până la Televiziune a fost o jumătate de pas, mai ales că, în acele vremuri, Radioul şi Televiziunea împărţeau încă aceeaşi haină. Radioul a fost prima iubire, dar televiziunea  mi-a adus maturizarea profesională”, povestea el.

A realizat la TVR Timișoara reportaje, filme documentare şi anchete. A prezentat, moderat şi produs diverse emisiuni de actualitate, a realizat duplex-uri în Telejurnalele Televiziunii Române, din teren, de la evenimente speciale din ţară şi din străinătate.

A fost prezentatorul emisiunilor Tribunalul Adolescenţilor şi Românii de lângă noi.

Din 1995 a prezentat Telejurnalele regionale TVR Timişoara.

 

Articole similare selectate pentru tine

Peste 2000 de ziariști au căzut la datorie

Ziaristul reşiţean Mario Balint, corespondent special al Radio România, s-a specializat în Germania în protecţia ziariştilor în zone de conflict sau catastrofe naturale, având, la rândul său, o bogată experienţă în domeniu: Afganistan, Irak, Kosovo, Republica Moldova şi altele. Şi cum în ultimii ani, aproape 2.000 de ziarişti au fost ucişi în timp ce-şi făceau meseria, specializarea pentru a activa într-o astfel de zonă se impune de la sine.