Preşedintele statului în care nu poate intra

Nov 16, 2016

liberland.jpg

Preşedintele statului Liberland situat între Croaţia şi Serbia nu poate să intre pe teritoriul propriei ţări deoarece niciunul dintre statele vecine nu îi permit acest lucru.


Dacă acesta vrea să participe la diverse conferinţe ale Libertanienilor din toată lumea, ieşirea din propria ţară şi întoarcerea devin imposibile pentru acesta. Preşedintele Liberlandului, Vit Jedlicka a fost arestat atunci când a vrut să reintre în Liberland, anunță B1.ro.

Jedlicka este membru al Partidului Conservator al Cetăţenilor Liberi din Republica Cehă şi a fost ales de ceilalţi doi membri fondatori ai statului. În momentul de faţă Jedlicka trăieşte în Republica Cehă.

vit.jpg

Jedlicka încearcă să rezolve problema pe cale diplomatică folosindu-se de fosta lui funcţie în speranţa că va putea deschide câteva uşi pentru ca micul stat Liberland să fie recunoscut.

Statul Liberland este situat între Croaţia şi Serbia pe malul vestic al Dunării şi are propriul site, drapel şi stemă.

Locaţia statului reprezintă un teritoriu uitat în timpul divizării fostei Iugoslavii, nerevendicat nici de Croaţia şi nici de Serbia.

Un grup de patru oameni au decis să-l revendice şi să-l transforme în stat, iar așa a luat naştere Statul Liberland în anul 2015.

Până în momentul de faţă peste 160.000 de persoane au depus cereri pentru cetăţenie a statului Liberland.

 

Articole similare selectate pentru tine

Free Republic of Liberland

Liberland, sau Free Republic of Liberland, este un stat suveran de 7 km pătraţi, fondat în aprilie anul trecut de Vít Jedlička împreună cu doi prieteni, între Croaţia şi Serbia, în care oamenii nu plătesc taxe, conform Bloomberg.