Și în Vârșeț s-a organizat echipă de combatere a violenței

Nov 22, 2016

psiholozi-1-vrsnjacko-nasilje800.jpg

Recent a avut loc prima întâlnire a echipei multidisciplinare a orașului Vârșeț pentru prevenirea și eradicarea violenței, unde s-a ajuns la concluzia că populația este încurajată să raporteze astfel de cazuri, motiv pentru care s-a format echipa.


Conform datelor Centrului competent pentru Asistență Socială, în 2015 au fost înregistrate 196 de cazuri de violență. Până în prezent, în 2016 s-au înregistrat 72 de cazuri de violență la adulți și 31 de cazuri la copii, dintre care 22 de cazuri de agresiune. Având în vedere aceste date, precum și faptul că populația este abilitată să raporteze cazurile de violență, se simțea necesitatea formării acestui tip de echipă, care va sincroniza și va îmbunătăți cooperarea între membrii instituțiilor locale, dar, de asemenea, va îmbunătății prevenirea violenței, scrie juznibanat.rs.

Principalele sarcini ale acestei echipe sunt de a coordona și de a coopera cu toate instituțiile locale implicate în activități care vizează prevenirea și combaterea violenței, să ia măsurile necesare pentru punerea în aplicare a măsurilor preventive în conformitate cu programele și protocoalele naționale pentru prevenirea violenței la toate nivelurile pentru a colecta și transmite date - rapoarte Guvernului local cu privire la numărul de cazuri înregistrate de violență, să organizeze și să promoveze activitățile de prevenire în cadrul comunității locale, cu scopul prevenirii violenței. De asemenea, echipa va lucra cu instituțiile guvernamentale și cu sectorul neguvernamental, în ceea ce privește creșterea gradului de conștientizare cu privire la problema violenței și va crea oportunități pentru dezvoltarea de toleranță zero față de violență în comunitățile locale.

Membrii echipei sunt reprezentanți ai Procuraturii Municipale Vârșeț, Tribunalului din Vârșeț, Centrului de Asistență Socială, Spitalului General, Spitalului Special Neuropsihic "Dr. Slavoljub Bakalović", precum și reprezentanți ai Stației de poliție din Vârșeț și Centrului pentru Drepturile Femeii. În fruntea echipei este Tatjana Nikolić, membră al Consiliului Local al orașului Vârșeț responsabilă cu afacerile sociale.

 

Articole similare selectate pentru tine