Nothing to see here. This component is added to the post page in order to register the visit
Colindele Neamului – punte între trecut și viitor
Dec 09, 2016
Duminică 4 decembrie 2016, Satu Nou a fost gazda unui eveniment dedicat sărbătorilor de iarnă. Festivalul de Colinde „Colindele Neamului – punte între trecut și viitor”, care a fost organizat de Comunitatea Românilor din Serbia cu sprijinul Departamentului Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni al Ministerului Afacerilor Externe din cadrul Guvernului României.
Festivalul a fost deschis de Î.P.S. Ioan Selejan, Mitropolit al Banatului și P.S. Daniil, episcopul românilor din Serbia care au binecuvântat această manifestare adresându-se publicului, subliniind importanța festivalullui și păstrării obiceiurilor străbune. La fel cuvânt de salut l-au avut Dan Contantin, Consul al României la Vârșeț și Daniel Magdu, președintele CRS.
Românii din Serbia, de la mic la mare, au cântat colinde prezentând obiceiuri moștenite. Programul oferit a fost de o înaltă calitate artistică, datorită profesorilor, preoților, conducătorilor de coruri, conducători de societăți culturare și tuturor celor care mențin aprinsă flacăra românismului în loclitățile cu populație românească din Serbia.
Manifestarea a întrecut așteptările organizatorilor, fiind una reușită, Hala Sportivă din Satu Nou a fost neîncăpătoare. Ținem să mulțumim tuturor celor care au sprijint și au ajutat în realizarea unui astfel de eveniment, mai ales filialei CRS din Satu Nou, SCA „dr. Radu Flora”, Casa de Cultură din Satu Nou și Asociației de Femei „Boboacele” și nu în ultimul rând tuturor participanților, care au dat dovadă de capacitate organizatorică. Î.P.S. Ioan Selejan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolit al Banatului a ținut să se adreseze înainte de plecare publicului fiind vizibil impresionat de program, de organizare și de prezență la festival felicitând CRS pentru organizare și participanții pentru programul prezentat de la mic la mare.
Articole similare selectate pentru tine
Concurs adresat etnicilor români din Serbia, Ucraina, Bulgaria și Ungaria
Copiii și adolescenții care fac parte din comunitățile românești din Bulgaria, Serbia, Ucraina și Ungaria, cu vârsta maximă de 20 ani, sunt invitați să se înregistreze audio-video interpretând colinde sau prezentând obieciuri de iarnă românești, păstrate în rândul comunității locale, în cadrul concursului „Colaj de obiceiuri de iarnă”, organizat de Institutul Cultural Român, prin Compartimentul Comunități Istorice.