Exclude oamenii toxici din jurul tău

Jan 16, 2017

bulina-neagra-educatie-fara-pedepse-si-recompense.jpg

Omul care se plânge, se vaietă și dramatizează totul îi molipsește pe cei din jur. Dar se pare că aceasta e doar o mică parte a problemei.

Negativismul emis de colegi, prieteni sau rude reprogramează la propriu creierul nostru în așa fel, încât pe de o parte îi este deja mai simplu să vadă în jur numai rău și, de cealaltă parte, îi este dificil să vadă binele.

Teza simetrică este la fel de valabilă: pozitivismul este un muchi ce crește odată cu aplicarea lui.

Astfel de sentimente ca cinismul, dușmănia i furia sunt pur și simplu îngrozitoare pentru organismul nostru… Să vorbim, de exemplu, despre furie. Ea afectează sistemul nostru imunitar, iar impactul este mult mai grav decât am putea presupune. O explozie de furie suprimă sistemul imunitar pentru tocmai 6 ore! Dacă vă veți înfuria des, veți fi în grupul de risc a unor fenomene cumplite precum stopul cardiac și atacul vascular cerebral.

Câteodată nu prea putem controla peste cine dăm, însă rămâne la latitudinea noastră pe cine alegem să rămână, pe cine luăm ca exemplu şi pe cine lăsăm să dispară treptat.

Până la urmă ar trebui să ne înconjurăm cu oameni care ne ajută să devenim o persoană mai bună şi să renunţăm la cei care ne împiedică să facem asta.

Încercați să evitați irosirea timpului alături de o persoană care nu vrea să fie cu tine decât atunci când are ea chef. Unii oameni pur şi simplu refuză să accepte faptul că nu mai suntem aceeaşi persoană care am fost odată, practic ajung să nu suporte faptul că ne dezvoltăm şi mergem mai departe în viaţă şi vor încerca să ne lege de picior ghiuleaua trecutului pentru a ţine şi ei pasul cu noi. Cel mai bun lucru despre trecut este faptul că s-a terminat. Să ţinem cu dinţii ceea ce s-a întâmplat atunci este o risipă de energie şi nu ne ajută deloc să ne facem ziua de astăzi mai bună.

O relaţie sănătoasă este precum o casă în care uşile şi ferestrele sunt mereu larg deschise. Există mult aer proaspăt în casă şi nimeni nu se simte sufocat înăuntru. Dacă cineva le-a închis pe toate în încercarea de a ne obliga să rămânem într-o relaţie din care nu vrem să facem parte, probabil că a sosit momentul să “rupem uşa din balamale” şi să plecăm.

Dacă-i lăsăm pe ceilalţi să-ţi definească aspiraţiile şi abilităţile, atunci le dăm voie să ne tragă înapoi. Ceea ce noi suntem capabili să obţinem nu este ceva care să coincidă cu ceea ce cred alte persoane că am putea să facem. Ceea ce potem să obţinem depinde de ceea ce alegem să facem cu timpul şi cu energia noastră.

Oamenii negativi din viaţa noastră nu se comportă aşa doar cu noi ci cu toată lumea cu care interacţionează. Ceea ce spun şi fac este o proiecţie a propriei lor realităţi, a propriilor probleme. Este important să ţinem minte acest lucru pentru că, deşi nu avem control asupra a ceea ce aceşti oameni fac şi spun, depinde de noi dacă lăsăm aceste lucruri să ne afecteze.

Invidia excesivă nu ne arată cât de mult ne admiră o persoană ci ne spune cât de mult nu le place de ei înşişi. Dacă putem, încercăm să-i ajutăm să observe lucrurile altfel însă să fim atenți ca nu cumva să ne tragă în jos.

Să ne petrecem timpul cu oamenii care ne percep aşa cum suntem şi nu care îşi doresc să fim aşa cum cred ei că ar trebui să fim. Să petrecem chiar mai mult timp cu persoane care ne cunosc cu adevărat şi care ţin la noi şi ne respectă exact aşa cum suntem.

Surse: epochtimes-romania.com; topviralnet.com; calatoriiprinsunet.ro

 

Articole similare selectate pentru tine

De ce riscăm să ne pierdem prietenii?

Trăind într-o lume care se derulează rapid prin faţa ochilor noştri, ne este din ce în ce mai greu să îi ascultăm pe cei din jur, ci ne interesează mai mult să ne facem cunoscut punctul de vedere.