Mesajul filmului World War Z

Mar 01, 2017

world-war-z-800.jpg

Max Brooks este fiul cunoscutului Mel Brooks (Melvin James Kaminsky), un evreu regizor de filme, scenarist, compozitor, actor şi producător. În câteva cuvinte, povestea filmului ar fi cam aceasta: Eroul interpretat de Brad Pitt, angajat al Naţiunilor Unite, împreună cu o soldatica evreică rezolvă o mega problemă a umanităţii: aproape întreaga populaţie a Pământului s-a tranformat într-un soi de zombi.

În prima fază au scăpat unele autorităţi pe vase maritime de război, Israelul care a făcut în jurul său un mare zid şi Coreea de Nord. Primii pentru că erau pe apă, fără contact cu masele infectate de o infecţie care se răspândea cu viteză fulgerătoare iar cei infectaţi doreau cu tot dinadinsul să-i infecteze şi pe cei sănătoşi, scrie saccsiv. Israelul pentru că aveau bine pus la punct un sistem de informare şi la primul semn (un simplu e-mail) au început să construiască marele zid.

z1.jpg

Filmul e realizat după cartea lui Max Brooks: “World War Z: An Oral History of the Zombie War”

Coreea de Nord deoarece fiind dictatură, au putut rezolva cazul simplu şi eficient, scoţând dinții tuturor cetăţenilor ţării. Şi mai erau pe ici pe colo insuliţe de oameni normali, ca de exemplu nişte militari la un aeroport sau nişte medici dintr-un Centru de Investigaţii al OMS. În a doua fază masele de zombi năvălesc peste zidul evreiesc, dar cei doi eroi reuşesc să fugă spre acei cercetători. Problema o rezolvă eroul interpretat de Brad Pitt, angajat al Naţiunilor Unite, care descoperă că zombi nu-i atacă pe cei infectaţi cu viruşi periculoşi. Aşa că toţi cei rămaşi sănătoşi pe planetă se infectează voit cu tot soiul de boli, sperând să câştige timpul necesar uciderii maselor de zombați, ca mai apoi prin vaccinuri şi alte cele să scape şi ei de bolile cu care s-au autoinfectat. Pe tot parcursul filmului soldaţii rămaşi sănătoşi trag cu tot ce apucă în masele nesănătoase. Zombii sunt prezentaţi precum nişte zombi, adică urâţi şi răi, nişte fiinţe de care trebuie să fugi şi pe care atunci când poţi, trebuie să le nimicești. Aceste creaturi supărate din film să fie oare într-adevăr zombi sau doar ni se spune despre ei că ar fi zombi? Nu cumva mai degrabă este o pregătire a mentalului maselor cu ideea că majoritatea populaţiei planetei trebuie să dispară, pentru că e nocivă? De ce nocivă? Propaganda SISTEMULUI poate uşor face o listă cu nocivi: nu se vaccinează în cazul unei pandemii, sunt terorişti, fundamentalişti, talibani, extremişti, anti cip, anti masonerie, oricine se va revolta şi în general oricine e considerat periculos pentru ELITE sau fără folos pentru ei. Iar însumate reprezintă fix majoritatea de care ei trebuie să scape. Simbolic este şi faptul că rezolvitorii problemei sunt în principal un angajat UN şi o evreică, iar în secundar un centru OMS. Ce înseamnă UN? O etapă pregătitoare Guvernului Mondial al Noii Ordini Mondiale. De la terenul pe care stă clădirea, ce a fost donat de familia Rockefeller şi până la influenţa Lucifer Trust, tot ce e legat de Naţiunile Unite emană voinţa stăpânilor.

Ați înțeles că toți noi ne aflăm în ”masele nesănătoase”, în film simbolic prezentate prin zombie.

 

Articole similare selectate pentru tine