Aplicație de dicție în limba română pentru iPhone și Android

Mar 18, 2017

2_upk800.jpg

Prima aplicație de dicție în limba română tocmai a fost lansată oficial și poate fi descărcată gratuit, fiind disponibilă atât pentru iPhone cât și pentru Android. 

Aplicația dicție.ro te ajută să faci exerciții de dicție fără profesor testându-ți, în același timp, cunoștințele de gramatică și fonetică, anunță playtech.

Programul are mai multe secțiuni. În secțiunea ”Quiz” se găsesc întrebări cu greșeli frecvente făcute de români, cuvinte greu de pronunțat și construcții complicate. Secțiunea ”Exersează” cuprinde o mulțime de exerciții de dicție scrise de echipa dictie.ro, exerciții care au rolul de a ”dezlega” limbile utilizatorilor. Totodată, exercițiile sunt disponibile și în format audio, pentru ca utilizatorii să aibă un model de urmat.

Secțiunea ”Testează-ți dicția” este singura opțiune pentru care va trebui să plătești deoarece îți permite să fii evaluat direct de către traineri de dicție profesioniști. În această secțiune, vei fi pus să citești, cu voce tare, un text, iar în acest timp vei fi înregistrat. Aplicația va trimite automat fișierul audio pe adresa de email a profesorilor de dicție care, în decursul a 48 de ore, îți vor trimite un feedback complet privind pronunția, vocea, ritmul și eventualele defecte de vorbire.

În secțiunea ”Blog” sunt articole din domeniu menite să te ajute să scrii și să vorbești corect, tehnici ale lecturii la microfon,

Aplicația dictie.ro a fost concepută de Carmen Ivanov, om de radio cu 15 ani experiență în pregătirea persoanelor pentru apariții publice și autoare a cărților de dicție”Șase sași în șase saci” și ”Șase saci”, și realizată de echipa de programatori de la Kappsule Studios. O poți descărca de aiciîn versiune pentru Android, și aici, în versiunea pentru iPhone.

 

Articole similare selectate pentru tine

Ziua Limbii Române

Ziua Limbii Române va fi marcată în comunitățile istorice din jurul României, în perioada 30 august - 4 septembrie 2016, printr-o serie de evenimente culturale menite să promoveze limba română și identitatea românească, în conformitate cu Legea 53/2013. Anul acesta, proiectele se adresează românilor din Serbia, Bulgaria, Ucraina și Republica Moldova.

Yin și Yang în ReactJS și React Native

ReactJS și React Native sunt noile tehnologii pentru dezvoltarea aplicațiilor web și mobile introduse de Facebook, în 2011. Proiectul a fost inițiat de Jordan Walke, software engineer la Facebook. Pentru a simplifica procesul de dezvoltare și a încuraja o experiență mai confortabilă a utilizatorilor, a decis să creeze o bibliotecă care să permită crearea unei interfețe web cu ajutorul limbajului de programare JavaScript.

De Ziua Limbii Române, MRP celebrează educația

Ziua de 31 august este una specială atât pentru românii din țară, dar mai ales pentru cei aflați peste hotare, care fiind plecați de acasă ajung să prețuiască într-un mod cu totul aparte dulcele grai românesc în societățile multiculturale în care trăiesc.