Sistemul educațional și sclavia

Mar 18, 2017

elevi_scoala-1_w2000_h1333_q800.jpg

Banii pentru sistemul educaţional vin de la stat. Statul ia bani de la FMI şi de la bănci. Aşa cum deja se știe, în vârful piramidei există câteva familii care deţin cele mai mari bănci din lume, care finanţează cele mai mari corporaţii din lume care dictează politicenilor şi astfel şi ţărilor ce politici să adopte.


Începutul secolului XIX…

Începutul acestui secol, anii 1900, a adus cu el începutul erei industriale. Înainte de începutul erei industriale, nu prea existau sisteme educaţionale bine puse la punct. Dar acum era nevoie de oameni calificaţi care să muncească, aşa că s-au făcut sisteme pentru educarea maselor, spre binele maselor, evident.

Ce anume era în capul listei în aceste sisteme educaţionale? Ceea ce aveai nevoie ca să îţi poţi face treaba. Să completezi hârtiile şi să acţionezi maşinăriile.

Aşadar, în capul listei – limba maternă şi ştiinţele exacte. Apoi, pe la mijloc, lucrurile de cultură generală, ştiinţele umaniste etc., pentru a putea schimba 2 vorbe la lucru cu colegii.

Şi, la urmă, lucruri precum arta, teatrul, muzica, dansul. Că doar ce să faci cu ele, doar nu o să te plătească şeful ca să cânţi la muzicuţă!

Aşadar, ne-au fost luate toate lucrurile care ne fac fiinţe unice, minunate şi irepetabile, astfel încât din potenţialul uriaş pe care fiecare om îl are la naştere se alege praful. Pentru că e nevoie de mulţi sclavi.

Ce înveţi cel mai bine în primii 4 ani de şcoală? Să citeşti? Să scrii? Geografie? Aritmetică? Câte puţin din toate, dar cel mai mult înveţi să ASCULŢI DE AUTORITATE!

Stai frumos în bancă, aliniat perfect, în faţa altarului, „catedră”, unde se află zeii cărora trebuie să le aduci tributul de supunere. Apoi gimnaziul şi liceul.

Adolescenţa. În perioada de 14 -18 ani se cristalizează personalitatea individului. Însă nimeni nu pare preocupat să îi dezvolte personalitatea tânărului şi să îl pregătească pentru viaţa reală. Îi este băgată în cap multă teorie şi îi sunt create multe convingeri greşite despre MODELE care se află ÎN CAPUL ALTORA, iar apoi li se cere tuturor să se conformeze acelor MODELE. Adică OI. Tânărul sau tânăra simte că i se apropie sfârşitul şi începe să se zbată. Se numeşte criză de personalitate a adolescentului şi tot profesorii şi sistemul sunt cei care sunt revoltaţi: „Ce-i mă? De ce faci scandal la oră? Urlă hormonii în tine?”

sistemul-educational.jpg

Mai degrabă ar trebui să se numească agonia fiinţei umane care simte cum este transformată în oaie. Începe criza de personalitate şi încep întrebările. Cine sunt? Ce vreau? Cine mă poate ajuta?

Educo în latină înseamnă „a dezvolta din interior”. 

În şcolile noastre se face orice numai „dezvoltare din interiorul fiinţei” nu. Datoria cea mai mare a unei societăţi faţă de copiii şi tinerii săi este să îi ajute să aibă cât mai repede o existenţă independentă, să îi pună pe picioarele lor.

Din această cauză ceea ce se întâmplă azi în şcoli este TRĂDARE faţă de viitorul nostru. Şcoala te educă să fii un sclav bun şi nu am să fiu niciodată mai blând cu termenii.

Priveşte în jur.

Ce eşti îndemnat să faci după ce termini şcoala? Să îţi iei o slujbă. Care e greu de găsit pentru că se cere experienţă iar tu în şcoală ai memorat informaţii şi nicidecum nu ţi-ai dezvoltat abilităţi.

Ştii ce facem în anul 2 la master? În majoritatea facultăţilor se citesc referate ca în anul 1 de facultate şi pentru asta se primesc note. Şi asta se numeşte specializare.

Începând cu vârsta la care copiii sunt daţi la şcoală, sunt limpezi ca lumina zilei următoarele lucruri:

Orice copil şi orice tânăr are MULTĂ ENERGIE FIZICĂ. Ce face şcoala? Te ţine în bancă 5, 6, 7 sau mai multe ore pe zi. Hai să văd un argument care justifică 12 ani de stat în bancă 6 ore pe zi.

Sclav-Modern.jpg

Orice copil şi tânăr ale talente unice care trebuiesc descoperite pentru ca el să îşi poată valorifica potenţialul uriaş. Ce face şcoala? Te pune să memorezi informaţii şi te bagă în ceaţă tare de tot când te întrebi la ce ai fi bun.

Ca şi copil şi tânăr ai avea nevoie de următoarele lucruri:

  1. Să înveţi să faci bani. Ce înveţi? Să îţi depui un CV la o firmă, să îţi iei un credit ca să îţi iei casă şi maşină şi apoi să fii cu adevărat sclav. De ce nu eşti învăţat să faci bani destui ca să îţi iei casă şi maşină fără să ţi le ia banca când nu mai poţi să plăteşti ratele?
  2. Să înveţi să relaţionezi pe plan social. Aici intră şi relaţii interumane, şi relaţii de iubire, şi de prietenie. Unde anume la şcoală eşti învăţat aceste lucruri?
  3. Să îţi descoperi vocaţia. Eu nu ştiu să existe în şcoli un ajutor în acest sens. Eu personal când am făcut psihologie în clasa a x-a, am luat un 7 amărât ca medie şi mi-a fost scârbă de materia asta. Nu am aflat ce anume înseamnă psihologia decât pe la 22 de ani, fiind student la politehnică, o facultate cu care nu aveam nici o tangență, însă asta mi-a oferit sistemul nostru educaţional. O CALE GREŞITĂ.
  4. Abilitatea de rezolvare de probleme. Un alt lucru foarte necesar este să ştii să rezolvi probleme când ele apar, îţi trebuie o doză de creativitate pentru asta. Ştim deja toţi că în şcoli creativitatea este distrusă sistematic.

Am enumerat doar 4 lucruri vitale pentru noi ca oameni pe care avem nevoie să le învăţăm, iar şcoala nu ne oferă NIMIC din ele.

Hai totuşi să vedem ce ne oferă:

Cel mai mult eşti învăţat despre obedienţă de autoritate. Absențe, disciplină, stat în bancă. La ce îţi foloseşte? Să asculţi după ce termini şcoala de autoritate. E nevoie de 12 ani de îndoctrinare şi spălat de creiere ca să fim siguri că ai devenit un cetățean obedient în faţa autorităţii.

Bun, cine este autoritatea după ce ai terminat şcoala?

Corporaţiile multinaţionale, băncile, mass media. E nevoie de oameni care să lucreze pe cât mai puţini bani şi care să dea puţinii bani pe care îi au pe produse făcute tot de stăpâni.

Ce face sclavul de rând?

Merge la lucru unde îşi vinde ore din viaţă pentru nişte mărunţiş. Probabil are credit şi trebuie să îl plătească aşa că orice urmă de demnitate şi respect de sine s-a dus de mult pe apa sâmbetei.

Apoi merge acasă şi ce face? Deschide televizorul. 90% din mass media, 90% din corporaţii şi industria alimentară, 90% din companiile farmaceutice sunt deţinute de o elită.

Şi ei vor să faci ce ţi se spune, că de asta ai mers la şcoală.

Aşa că stai la televizor şi acolo este AUTORITATEA.

pancarta-ceicunoi-800i.jpg

Care îţi spune cum să te îmbraci, ce să cumperi, cum să te comporţi ca să FII IUBIT de cei din jur şi acceptat. Şi cum cea mai mare teamă a noastră este teama de a fi respinşi social ce ne rămâne de făcut decât să ne conformăm?

Şi atât de spălate sunt creierele majorităţii oamenilor încât au fost dresaţi că atunci cand cineva din grup este nonconformist, când nu se supune regulilor, când face ceva ce nu este social acceptat, O ARMATĂ DE MUPPETS SAR PE EL.

Noroc că încă mai există destui nebuni pe lumea asta care să lupte pentru schimbare şi cărora nu le pasă de ce „spun cei din jur”.

Nu este deloc întâmplător că TOŢI oamenii cu personalitate din această lume, care au avut impact asupra ei, critică sistemul educaţional.

Este evident ce se petrece pentru oricine este dispus să deschidă ochii.

Soluţia?

Prima şi cea mai importantă armă este AUTOEDUCAREA

În orice domeniu al vieţii, există azi educaţie care nu necesită 12 ani de şcoală, 5 de facultate, 2 de master şi 3 de doctorat. Indiferent că e vorba de sănătate, bani, iubire, abilităţi sociale, vocaţie sau orice altceva e important pentru tine, te poţi educa începând chiar de ACUM.

Internetul a schimbat jocul şi azi mai mult ca oricând avem puterea noi, oamenii simpli ce au un calculator conectat la internet.

Salvarea ta începe cu studiul acelor domenii care te pasionează.

Dacă te bazezi doar pe şcoală, să facă om din tine şi să îţi aducă împlinire în viaţă AI PIERDUT înainte să începi acest joc.

Următoarea armă este AUTOCUNOAŞTEREA cu ajutorul psihologiei, cu ajutorul întrebărilor pe care ţi le pui. Este foarte important să ştii care îţi sunt talentele înnăscute, care îţi sunt pasiunile şi să le urmezi.

E important să ştii cine eşti, ce anume vrei de la viaţă şi să îţi faci un plan pentru a obţine ceea ce vrei.

Apoi urmează PERSEVERENŢA.

După ce începi să te educi singur (adică să scoţi ce e mai bun din tine ignorând sistemul educaţional) şi după ce faci o muncă de autocunoaştere ca să fii sigur că ştii ce vrei de la viaţă e timpul să te loveşti de obstacole. Nu te aştepta să îţi iasă totul din prima.

Nu poţi să repari într-o clipă ceea ce a fost stricat în mulţi ani.

Apoi, este vital să nu mai îţi pese de părerea celor din jur pentru că asta îţi face cel mai mult rău. Nu uită că singurul motiv pentru care încă nu faci ce vrei este teama că ceilalţi te vor judeca sau vor râde de tine.

Ce spune societatea celor care nu fac şcoala?

Şi totuşi, majoritatea oamenilor cu realizări uriaşe s-au lăsat de şcoală.

Pera Novacovici

 

Articole similare selectate pentru tine