Protocol de colaborare între CCIAT și Camera de Comert din Voivodina

Apr 24, 2017

Temišvar_2800.jpg

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş a primit recent vizita unei delegaţii din Voivodina, cu care a şi semnat un valoros parteneriat de colaborare.


Delegaţia sârbă a fost condusă de Boško Vučurević, preşedintele Camerei de Comerţ din Voivodina. Oficialul sârb speră ca în viitor firmele din Timiş să meargă să investească şi în zona pe care o reprezintă, aşa cum şi agenţii economici din Serbia vor fi îndemnaţi să investească în judeţul Timiş.

Această întâlnire este foarte imporantă pentru noi. Prin încheierea acestui acord de colaborare, dorim o colaborare îndelungată între Voivodina şi Camera de Comerţ din Timiş. Este de interes ca aceste două regiuni să fie în strânsă legătură, deoarece sunt în expansiune şi dezvoltare şi prezintă mari oportunităţi, iar în economie este recunoscut sloganul ”Este în expansiune regiunea, este în expansiune ţara”. Se vor cuprinde toate domeniile în care există oportunităţi de colaborare, de asemenea deschidem oportunităţile pentru firmele româneşti şi sârbeşti, dar şi posibilitatea ca şi capitalul sârb să fie investit în România, cât şi capitalul românesc să fie investit în Serbia. Este foarte importantă colaborarea regională, deoarece România se află în UE şi experienţa în ceea ce priveşte fondurile europene este de folos pentru noi, dar şi să colaborăm în proiectele care se află în derulare. Eu ca preşedinte vreau să vă spun că nu o să fie o simplă formalitate acest protocol, o să se dezvolte şi într-un plan de acţiuni pe viitor”, spune Boško Vučurević, preşedintele Camerei de Comerţ Voivodina.

semnare-protocol-voivodina-cciat-7-700x336.jpg

Deocamdată, nu există şi o agendă de evenimente la care să fie prezenţi agenţi economici din Voivodina, însă directorul CCIAT, Florica Chiriţă, a dat asigurări că în curând acestea vor apărea pe agenda de lucru. De asemenea, Florica Chiriţă a mai punctat că relaţia cu Camera de Comerţ din Voivodina va fi una la fel de bună ca şi cu celelalte camere din Serbia, cu care CCIAT are parteneriate.

Este o împlinire a noastră vis a vis de relaţiile cu Serbia, spun asta pentru că relaţiile noastre cu camerele de comerţ din Serbia fiind foarte, foarte bune, prezenţa dumneavoastră astăzi încheie cercul, o să lucrăm, o să fim în relaţii bune şi cu Camera de Comerţ din Novi Sad, dar şi celelalte camere. De foarte mulţi ani avem relaţii foarte bune cu Serbia, în anii trecuţi am derulat 20 de proiecte în valoare de 20 de milioane de euro cu Serbia, unul dintre ele este Made în Banat, în care produse din România şi Serbia au avut această marcă şi care au avut un succes foarte mare pe piaţă. Vă asigur că întâlnirea nu este doar o formalitate, o strângere de mână şi o fotografie, o semnare a unui acord, ci vom pleca de aici cu o agendă de lucru, un program, care o să ne permită ca în decursul acestui an şi anul viitor să avem proiecte împreună”, spune Florica Chiriţă, directorul CCIAT.

Daniel Bălteanu

 

Articole similare selectate pentru tine