Corbul, creatura uimitoare

Apr 26, 2017

raven-night-bird-the-photos-pictures-800.jpg

Dr. Alex Taylor este un profesor universitar care atunci când nu se află în fata studenţilor îşi petrece majoritatea timpului studiind comportamentul păsărilor sălbatice, pe care le eliberează după 3 săptămâni în care realizează toate cercetările necesare. În topul priorităţilor sale se află corbul, o pasăre cu totul specială care l-a fascinat dintotdeauna.

Chris Packham, realizatorul emisiunii „Inside the Animal Mind”, difuzată pe canalul de televiziune britanic BBC, a avut într-una din zile plăcerea de a participa la un experiment gândit în cel mai mic detaliu de profesorul universitar Alex Taylor. Aceasta studiază de foarte mult timp comportamentul şi inteligenţa corbilor şi ne dezvăluie în acest episod un lucru fascinant despre aceste creaturi uimitoare, scrie livebiz.ro.

Corbul numit „007”, precum protagonistul unui celebru film de acţiune, este pe cale să rezolve un traseu aplicativ extrem de complicat, care nu a mai fost niciodată pus în practică. Acest corb este învăţat să lucreze cu obiectele în mod individual, însă niciodată nu a fost nevoit să parcurgă mai multe sarcini pentru a obţine ceea ce îşi doreşte. De această dată însă îl aşteaptă un puzzle cu 8 stagii complet diferite care trebuie rezolvate într-o anumită logică. Dacă pasărea ar reuşi acest lucru s-ar marca o premieră mondială!

După ce studiază cu atenţie obiectele din jurul său, corbul trage o sfoară subţire şi intră astfel în posesia unui mic beţigaş. El descoperă că acesta este prea mic pentru a ajunge la mâncare, însă îl foloseşte pentru a scoate din mai multe cutii de lemn câteva pietricele. Folosindu-şi ciocul el plasează apoi fiecare pietricică într-un orificiu circular. Acest lucru îl face să obţină băţul potrivit pentru a-şi procura premiul final – o bucăţică savuroasă de carne. Inteligenţa acestui corb este remarcabilă!

https://www.youtube.com/watch?v=AVaITA7eBZE

 

Articole similare selectate pentru tine