“Wild Carpathia”, elogiul frumuseților naturale ale României la sediul ONU

May 30, 2017

wild-carpathia-800.jpg

Misiunea Permanentă a României la ONU și Institutul Cultural Român din New York prezintă documentarul Wild Carpathia - Seasons of Change, în premieră nord-americană, în vestita sală de conferințe Trusteeship Council Chamber, de la ONU – New York.


De o factură cultural-artistică deosebită, evenimentul programat la sediul central al organizației mondiale se înscrie cu brio în strategia națională de diplomație publică, fiind menit a sprijini candidatura României pentru un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU, mandatul 2020-2021, anunță rgnpress.ro.

Charlie Ottley - realizatorul britanic al miniseriei Wild Carpathia (http://www.carpathia.org/en/) - va prezenta diplomaților acreditați la ONU, reprezentând 193 de state membre, cel mai recent documentar despre frumusețile naturale ale României, intitulat Wild Carpathia - Seasons of Change.

După difuzarea filmului la ONU, va urma o sesiune de întrebări și răspunsuri susținută de Charlie Ottley (realizator) și de Oana Mihai (producător).

Alteța Sa Regală Prințul Charles de Wales, moștenitor al tronului britanic, promotor activ și entuziast al frumuseților naturale ale României,va adresa publicului prezent la eveniment un mesaj video introductiv.

Ultimul episod al seriei Wild Carpathia - Seasons of Change (cu o durată de 47 min., în limba engleză) urmărește transformările peisajului din Carpați - de la ruginiul toamnei, trecând prin zăpezile iernii, până la înmugurirea de primavară - și elogiază frumusețea fără egal a naturii, într-o lume a culorilor vii și a tradiției păstrate nealterată peste veacuri. De la sate și comunități ce prosperă grație conservării și ecoturismului, la locuințe neolitice în peșteri, de la piscuri îndepărtate, îmbrăcate în zapadă, la biserici de gheață, filmul prezintă o față nemaivăzută a României.

Wild Carpathia Seasons of Change trage, totodată, un semnal de alarmă în privința efectelor devastatoare ale defrișărilor ilegale din pădurile seculare românesti. Episodul Anotimpurile schimbării explică, de asemenea, cum și de ce trebuie ca acestea să înceteze: ecoturismul și turismul cultural pot reprezenta viitorul pentru aceste zone, dar numai dacă se vor opri tăierile haotice de copaci se vor putea evita distrugerea masivă a ultimei regiuni "sălbatice" a Europei și a nepretuițelor comori pe care le ascunde.

 

Articole similare selectate pentru tine