Fețele din Belmez

Aug 21, 2017

4-Bucataria.jpg

Când a observat o pată formându-se pe podeaua din bucătărie într-o zi de august din 1971, Maria Gomez Camara habar n-avea că va intra în atenția întregii lumi cu unul dintre cele mai fascinante fenomene paranormale ale secolului XX: fețele din Belmez.


Fără nici o cauză aparentă, pata a început să se dezvolte pe podeaua din bucătăria familiei Pereira din orașul spaniol Belmez de la Moralenda. După o perioadă de timp, s-a transformat într-o față. Ulterior, Maria Gomez Camara a povestit că, în timp ce fața prindea contur, pata își mișca poziția, scrie incredibilia.

Speriată, femeia a încercat de mai multe ori s-o îndepărteze. Toate eforturile ei s-au dovedit a fi inutile, așa că i-a cerut ajutorul soțului ei, Juan Pereira, și fiului, Miguel. Cei doi au distrus podeaua cu un târnăcop, iar apoi a cimentat-o din nou. Timp de o săptămână, a părut că lucrurile s-au întors la normal. Apoi, chipul a reapărut.

În ciuda insistenței cu care revenea fața, familia tot voia să scape de ea. Cu toate acestea, vestea extraordinarelor fenomene paranormale s-a răspândit repede în micul oraș spaniol.

Când primarul a auzit despre fețele din Belmez, a luat măsuri pentru a se asigura că imaginea nu va fi distrusă. În schimb, edilul a decis că bucata de podea trebuie decupată, pentru a fi studiată.

1-Fata-din-bucatarie.jpg

Una dintre fețele apărute în bucătăria familiei Pereira, Foto - commons.wikimedia.org

Constructorii care au venit la fața locului pentru a îndeplini misiunea au decis că trebuie să spargă și să sape sub podeaua bucătăriei. Aceasta era considerată a fi singura și cea mai bună metodă pentru a înțelege ce stă în spatele acestor fenomene paranormale. La scurt timp după începerea lucrărilor, a apărut un indiciu. La trei metri sub podea, muncitorii au descoperit câteva schelete, unele dintre ele incomplete, fără cranii.

Înainte ca scheletele să fie îngropate într-un cimitir, ele au fost testate, iar vechimea lor a fost determinată la 700 de ani. Groapa din bucătărie a fost umplută cu beton, iar primarul și familia Pereira au crezut că au scăpat de problemă. Dar s-au înșelat amarnic. După două săptămâni, o nouă față a apărut pe podea. De această dată, lucrurile s-au petrecut altfel. În loc de o singură față, pe podea au apărut mai multe.

O față apărea, prindea contururi tot mai definite, iar apoi era înlocuită de alta. Uneori, ele se regenerau în doar câteva ore. Fețe de bărbați, femei și copii au continuat să apară pe podeaua disperatei familii. De data aceasta, știrea acestor fenomene paranormale s-a răspândit nu doar în oraș, ci și în afara țării. Atenția acordată subiectului a crescut de la o zi la alta.

2-Fetele-din-Belmez.jpg

Două dintre fețele care au apărut de-a lungul timpului Foto - the-line-up.com

Acum, pe lângă celebrele fețe, familia Pereira se confrunta cu încă o problemă: celebritatea. Studenți, cercetători, preoți, polițiști, jurnaliști, dar și sceptici voiau să vadă cu ochii lor mediatizatele fenomene paranormale.

O anchetă amănunțită a fost lansată pentru a da de capăt misterului. Au fost prelevate probe din podea, care au fost trimise la Instituto de Ceremica y Vidrio (Institutul de Ceramică și Sticlă).

Institutul n-a găsit nicio urmă de pigment sau vopsea, ceea ce a exclus ipoteza unei farse. Restul podelei a fost fotografiat pe secțiuni și sigilat. În cele din urmă, ușa și geamurile au fost sigilate cu ceară. O televiziune din Germania a filmat întreaga operațiune, sub supravegherea autorităților locale. După ce s-au asigurat că nimeni nu poate intra în bucătărie fără a fi detectat, au lăsat locul intact timp de trei luni.

Când au desigilat bucătăria, au descoperit cu stupoare că fețele din Belmez s-au mutat și au evoluat.

Bucătăria familiei Pereira. În medalion, de la stânga la dreapta: Maria, Miguel și Juan Foto - navedelmisterio.com, luzdeuncandil.blogspot.ro

 

Articole similare selectate pentru tine