Oare pot fi eSports incluse în Jocurile Olimpice?

Sep 07, 2017

esports1a.jpg

Președintele International Olympic Committee (IOC), Thomas Bach, a discutat despre nevoia publicului tânăr să fie atras de Olimpiade, iar cel mai aproape de aceasta este fenomenul eSports. dar există o problemă.

După ce Bach a relatat despre succesul și popularitatea eSports și a dat exemplu International Dota 2 Championship, care oferă anul acesta un premiu uriaș de $24 milioane, a concluzionat că de asta are nevoie IOC pentru a atrage publicul tânăr, singura problemă fiind că jocurile sunt foarte violente. Bach a precizat că IOC ar fi încântat să includă la Olimpice jocuri video sportive, spre exemplu fotbal și basket, dar să „tragă linie” la jocurile care includ violență, anunță ign.

De curând Parisul s-a declarat încântat să promoveze, să susțină și să găzduiască la Jocurile Olimpice un joc „pacifist” eSports la ediția din 2024, problema fiind că nu prea există în eSports jocuri sportive care ar respecta regulamentul impus de IOC.

esports2.jpg

Bach și IOC au făcut un parteneriat cu gigantul e-commerce Alibaba pentru a analiza date, infrastucturi și metode prin care să aducă public tânăr la Olimpice, iar până se ia o decizie, eSports ar face bine să găsească o soluție/joc sportiv/pacifist pentru a fi cooptat la Olimpiadă.

Jocurile Olimpice au debutat în 1896, următorul eveniment având loc în 2020 la Tokyo și include printre competiții sporturi precum baseball/softball, karate, skateboarding, alpinism sportiv și surfing și vor să includă și sporturi care să atragă audiența/participarea din rândul tinerilor.

Anul trecut, un sport nou a fost inclus la Jocurile Olimpice, și anume Cybathlon (cunoscut și ca „Cyborg Olympics”), iar succesul acestuia îl va face să revină și în ediția din 2020.

Așadar, Paris este cea mai apropiată ocazie ca eSports să ajungă la Jocurile Olimpice din 2024, iar după declarația lui Thomas Bach, eSports este clar o posibilitate, dacă se găsește o metodă care să respecte regulamentul IOS.

 

 

Articole similare selectate pentru tine