Nothing to see here. This component is added to the post page in order to register the visit
Astana, capitala ocultă
Oct 06, 2017
Astana este încă un șantier uriaș în lucru dar clădirile finalizate deja însumează viziunea ocultă a lui Nursultan Nazarbayev, președintele Kazakhstanului, care a îmbrățișat Noua Ordine Mondială celebrând cea mai veche religie cunoscută de om - cultul soarelui.
Orașul este construit de la zero, într-o zonă îndepărtată deșertică din stepa Asiei, susținut de miliarde de petrodolari și este o imagine reprezentativă asupra direcției în care se îndreaptă omenirea.
Piramida păcii: Concepută de cel mai prolific arhitect al Marii Britanii, Lord Norman Forster, această piramidă gigant este dedicată „renunțării la violență” și „unirii religiilor”. Norman Foster a declarat că clădirea nu are nici un simbol religios recognoscibil pentru a permite unificarea armonioasă a confesiunilor. În realitate piramida este un templu pentru singura religie adevărată a ocultiștilor: venerarea soarelui, scrie saccsiv.wordpress.
După cum declară Manly P. Hall, piramida este simbolul fundamental ce reprezintă misterele civilizațiilor antice. Sublime în simplitatea lor, divine în proporțiile pe care le au, contopesc deopotrivă cunoștința divină deținută de iluminați și dezorientarea maselor. Elitele de astăzi, inițiate în ocultism, sunt succesorii moștenitori ai înțelepciunii străvechi și folosesc piramida ca simbol de putere în lumea modernă. Se spune că capodopera Marii Piramide va fi repusă când acest proiect vechi va deveni realitate.
În subsolul piramidei găsim Casa operei. În ciuda întunericului, o imagine uriașă cu soarele ocupă aproape tot tavanul.
Chiar în partea de sus a clădirii operei este spațiul central al piramidei. Este aranjată ca și cum ar fi o sală de conferințe pentru reunirea liderilor religioși ai lumii. Să analizăm pe scurt simbolismul întâlnit aici. Avem lideri religioși de pe tot mapamondul stând în cerc în jurul formei imense a soarelui, discutând cum vor concilia diferențele dintre ei pentru întâmpinarea Noii Ere. Simbolismul este izbitor: toată filosofia teologică este rodul obiectului originar de venerare: soarele.
Acest loc este mult mai luminos decât casa operei, reprezentând progresul spre iluminare. Imaginea soarelui aflată în centrul mesei rotunde este exact deasupra soarelui de la casa operei. Deci în timp ce populația în general este distrată în întunericul lumii materiale, iluminații, situați deasupra lor, contemplă la atingerea îndumnezeirii.
Apexul este literalmente raiul. Este rotund, îmbrăcat în totalitate cu geamuri și scăldat în lumina solară glorioasă. Pe geamuri sunt imprimate imagini cu porumbei albi, reprezentând pacea ce va rezulta din unirea guvernelor și religiilor lumii în Noua Ordine Mondială. Apexul este simbolul cel mai înalt al atingerii iluminării, atât individuale cât și mondiale.
Structurarea piramidei (zona întunecată de jos – Casa Operei, partea de mijloc – sala de conferințe și apexul divin) încorporează viziunea Pitagoriană a lumii. Învățăturile lui Pitagora sunt studiate cu apetență de către societățile oculte din ziua de azi.
„Pitagora a împărțit universul în 3 părți, ce le-a denumit lumea supremă, lumea superioară și lumea inferioară. Cea mai înaltă, sau lumea supremă este esența spirituală subtilă, interpenetrabilă ce pătrunde în toate lucrurile și prin urmare adevărata ființă a zeității supreme însăși, zeitate ce este omniprezentă, omniactivă, omnipotentă și atotcunoscătoare. Ambele lumi de jos există în cadrul ființei sferei supreme.
Lumea superioară a fost tărâmul nemuritorilor. A fost de asemenea locuința arhetipurilor sau sigiliilor; natura lor nu are nici o legătură cu materialul pământean, dar ei, aruncându-și umbra peste cei din adânc (lumea inferioară), aceștia au devenit gânditori numai datorită umbrelor. A treia, sau lumea inferioară, a fost lumea ființelor care sunt compuse din substanță materială sau angrenate în lucru cu materia. Prin urmare sfera a fost lăcașul (…) omenirii și regatele de jos, ale celor temporar aflați pe pământ dar capabili de a se ridica deasupra acelei sfere prin rațiune și filosofie.”
Cu alte cuvinte, această piramidă, este mai mult decât o atracție turistică, și anume ea reprezintă „simbolul puterii ce va urma”.
Bayterek: Proiectat tot de arhitectul britanic sir Norman Foster, monumentul este destinat să încorporeze o poveste folclorică despre un pom mitic al vieții și o pasăre magică a fericirii. Pasărea, denumită Samruk, și-a depus oul în crăpătura dintre două ramuri ale copacului popular. Oul – globul auriu din vârful monumentului – reprezintă încă o dată soarele, zeitatea supremă.
Acest „pom al vieții„ reprezintă canalul prin care spiritele părăsesc lumea materială și se alătură lumii divine. Acest concept este întâlnit adesea în cele mai multe (dacă nu toate) societățile esoterice.
Bata Composition este un glob pământesc semnat de reprezentanții a 17 religii și face referire la unirea tuturor religiilor în una singură, a Noii Ordini Mondiale.
Turnurile masonice, turnurile aurii gemene reprezintă 2 turnuri ale masoneriei numite Boaz și Jachin.
Palatul presidențial: Așezat într-o poziție impunătoare în cadrul orașului, palatul prezidențial este poziționat la finalul unei rute ceremoniale ce pornește cu turnul Bayterek. Un dom mare și voluminos este pus în vârful palatului, reprezentând principiul feminin, în opoziție cu cel falic al turnului Bayterek – principiul masculin. Acest aranjament este prezent în aproape toate orașele importante, inclusiv în Washington DC sau Paris.