Oțel românesc pentru cel mai spectaculos pod pietonal din lume

Nov 15, 2017

otel.jpg

Unul dintre cele mai frumoase poduri pietonale din lume va fi construit cu oţel de la Galaţi.

Arcelor Mittal va furniza tablă groasă pentru realizarea celui mai lung astfel de pod din Europa, aflat în construcţie la Gara Koge Nord, din Danemarca. Construcţia pare desprinsă din filmele ştiinţifico-fantastice, scrie all4romania.

Podul va avea o lungime de 225 de metri și o lăţime de 9,5 metri. Este construit pentru a lega la înălţime toate peroanele din staţia Koge Nord. Noua arteră va deservi, zilnic, peste 8.000 de pietoni.

Până la sfârşitul anului viitor, de pe poarta combinatului Arcelor Mittal vor ieşi zeci de mii de tone de oţel produs în Laminorul de Tablă Groasă. Acesta va lua drumul Danemarcei unde va fi construit unul dintre cele mai spectaculoase poduri pietonale din Europa.

Podul va lega toate peroanele unei gări din Danemarca şi va fi suspendat deasupra autostrăzii şi a liniilor de tren.

Dorian Dumitrescu, PR Manager Arcelor Mittal Galaţi: Oţelul produs la Galaţi poate fi folosit în proiecte de infrastructură importante din Europa, inclusiv cele din România.

În 2016, combinatul din Galați a furnizat 34.000 de tone de laminate pentru construirea podului „Ozman Gazi” peste golful Izmit, cel mai mare din Turcia şi al doilea ca mărime din Europa.

 

Articole similare selectate pentru tine