Oțel românesc pentru cel mai spectaculos pod pietonal din lume

Nov 15, 2017

otel.jpg

Unul dintre cele mai frumoase poduri pietonale din lume va fi construit cu oţel de la Galaţi.

Arcelor Mittal va furniza tablă groasă pentru realizarea celui mai lung astfel de pod din Europa, aflat în construcţie la Gara Koge Nord, din Danemarca. Construcţia pare desprinsă din filmele ştiinţifico-fantastice, scrie all4romania.

Podul va avea o lungime de 225 de metri și o lăţime de 9,5 metri. Este construit pentru a lega la înălţime toate peroanele din staţia Koge Nord. Noua arteră va deservi, zilnic, peste 8.000 de pietoni.

Până la sfârşitul anului viitor, de pe poarta combinatului Arcelor Mittal vor ieşi zeci de mii de tone de oţel produs în Laminorul de Tablă Groasă. Acesta va lua drumul Danemarcei unde va fi construit unul dintre cele mai spectaculoase poduri pietonale din Europa.

Podul va lega toate peroanele unei gări din Danemarca şi va fi suspendat deasupra autostrăzii şi a liniilor de tren.

Dorian Dumitrescu, PR Manager Arcelor Mittal Galaţi: Oţelul produs la Galaţi poate fi folosit în proiecte de infrastructură importante din Europa, inclusiv cele din România.

În 2016, combinatul din Galați a furnizat 34.000 de tone de laminate pentru construirea podului „Ozman Gazi” peste golful Izmit, cel mai mare din Turcia şi al doilea ca mărime din Europa.

 

Articole similare selectate pentru tine

S-a deschis drumul de acces până la ”Podul lui Pupin”

Secțiunea nordică a drumului de acces spre podul ”Mihajlo Pupin” la Belgrad, denumită ”Tangenta nordică” este oficial deschisă.

Proiect pentru promovarea dialogului cultural transfrontalier între România, Republica Moldova şi Serbia

Facultatea de Litere din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, în parteneriat cu Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei – Chişinău, Republica Moldova, Universitatea din Novi Sad, Serbia şi Casa Corpului Didactic din Galaţi, respectiv din Constanţa, iniţiază proiectul „Promovarea valorilor cultural-identitare româneşti în Republica Moldova şi Serbia prin cursuri de formare/ perfecţionare şi schimburi de experienţa”.

Misteriosul artefact egiptean într-un mormânt de pe vremea dacilor

Artefactele scoase la lumină de arheologi, în 1982, pe actualul teritoriu al combinatului siderurgic din Galaţi, conduc spre ipoteza uluitoare că dacii ar fi putut avea schimburi culturale intense cu Egiptul antic. În acelaşi timp, însă, totul poate fi doar o coincidenţă, iar obiectele, unice în spaţiul românesc, să fi ajuns în sudul Moldovei după cucerirea romană, prin intermediul unor militari de origine africană.