Giethoorn, Veneția nordului

Mar 23, 2018

Giethoorn-5_w_compressed800.jpg

Giethoorn este un sat fermecător din Olanda. Supranumit Veneția nordului, Giethoorn este un sat în care visează să locuiască mulți oameni care își doresc o viață liniștită.

Toate vehiculele care vin spre Giethoorn trebuie să rămână în afara satului. Prin sat te poți deplasa numai pe jos sau pe calea apei. Iarna, când canalele îngheață, poți face patinaj. Nu există drumuri în Giethoorn. Acest sat este situat în provincia Overijssel, scrie incredibilia.

Giethoorn-3_w_compressed800.jpg

Aici se află 6.4 kilometri de canale și ferme frumoase cu acoperișuri de stuf, din secolul XVIII. În Veneția nordului, casele au grădini frumoase, foarte bine întreținute. Pentru a explora Giethoorn-ul, trebuie să te deplasezi cu barca. Toate casele satului sunt conectate între ele prim 150 de poduri abrupte și de poteci înguste, ce se întind de-a lungul canalelor.

Giethoorn-4_w_compressed.jpg

Veneția nordului a fost fondată în jurul anului 1230, de un grup de fugari din regiunea Mediteranei. El a devenit celebru în 1958. Atunci, satul a apărut în comedia Fanfare, film realizat de cineastul olandez Bert Haanstra.

 

Articole similare selectate pentru tine